Περιβάλλον

02/08/2012 - 14:58

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο Αγροτικό Δίκτυο της Λέσβου

εργασίες αγροτικός δρόμος Λέσβος Lesvosnews

Μ

ε την συνδρομή όλων των μηχανημάτων της, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε μέσα στο μήνα Ιούλιο σε αναγκαίες παρεμβάσεις για την βελτίωση της βατότητας επαρχιακών δρόμων, αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμού του οδικού δικτύου της Λέσβου και της Λήμνου. 

 
Ειδικότερα τα μηχανήματα της Περιφέρειας εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για την αποκατάσταση της βατότητας του επαρχιακού δρόμου Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου καθώς και στη σύνδεσή του με παρακείμενο πυροφυλάκιο το οποίο είχε καταστεί δύσκολα προσβάσιμο. Αντίστοιχες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στον Κάμπο Ιππείου και στο δρόμο που οδηγεί από το Ίππειος στους Αγίους Αναργύρους. 
 
Παράλληλα έγιναν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις -στα πλαίσια και της πρόληψης πυρκαγιών- για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου Αγία Παρασκευής – Νάπης – Κεραμειών – Αγιάσου και Καρύνης από τα αγριόχορτα. Σημαντική παρέμβαση έπειτα από αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, έγινε και στον παραλιακό δρόμο στα Πηγαδάκια, για την αποσυμφόρησή του από μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών. Στο ίδιο διάστημα, τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν και στο Χρούσο για την αποκατάσταση του εκεί χειμάρρου.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, ο χειριστής του πολυμηχανήματος της Περιφέρειας μετέβη και στη Λήμνο για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου της.
 
Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο αγροτικό και επαρχιακό δίκτυο της Λέσβου, θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα στον επαρχιακό δρόμο Αμπελικού-Σταυρού και Δρώτας. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Φλώρος δήλωσε: «Ανταποκρινόμενοι και στα αιτήματα των κατοίκων, προχωρήσαμε το τελευταίο διάστημα σε μία σειρά από αναγκαίες παρεμβάσεις στο αγροτικό και επαρχιακό δίκτυο της Λέσβου. Η Περιφέρεια παρά τις δύσκολες συνθήκες, συνεχίζει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της, όπου της ζητηθεί και όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των αγροτών, αλλά και για την πρόληψη των πυρκαγιών μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού»
 

Μοιράσου το άρθρο!