Περιβάλλον

03/04/2012 - 13:45

Συνάντηση Πρωτοβουλίας Πολιτών με Αντιπεριφερειάρχη Μαρκου για επένδυση Ρόκα

 Συνάντηση Πρωτοβουλίας Πολιτών με Αντιπεριφερειάρχη κο Μαρκου για αναγκαιοτητα ενημέρωσης τοπικών κοινωνιών καθώς και παράτασης της περιόδου διαβούλευσης για επένδυση σε αιολικά από Iberdrolla-Ρόκα

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Μάρκου είχαν χθες το πρωί (Δευτέρα 2 Απριλίου) μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το ενεργειακό ζήτημα, με θέμα την έναρξη ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την επένδυση Iberdrola-Ρόκας.

Τα μέλη της Κίνησης εξέφρασαν καταρχήν την αναγκαιότητα ενημέρωσης και στη συνέχεια καταγραφής των απόψεων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα δεχθούν τις συνέπειες ενός τόσου μεγάλου έργου.  Για τη διασφάλιση του ουσιαστικού διαλόγου είναι αναγκαία τόσο η παράταση του προβλεπόμενου χρόνου ( 45 ημερών ) που εξαντλείται στις 20 Απριλίου, όσο και η οργάνωση δημοσίων εκδηλώσεων – συζητήσεων εκ μέρους της Περιφέρειας με τη συμμετοχή φορέων, επιστημόνων, εκπροσώπων του ομίλου  Iberdrola-Ρόκας  και πολιτών. Ο κ. Μάρκου δεσμεύτηκε να προωθήσει σχετικό αίτημα προς στο ΥΠΕΚΑ, για παράταση του χρόνου διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων  και σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου να διοργανώσει ανοικτές ενημερωτικές συζητήσεις. Ενημερωτικά αναφέρουμε πως η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία επιβάλει δημόσια διαβούλευση και μόνο γνωμοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε διάστημα μόλις 45 ημερών.

Χρονικό διάστημα που κρίνεται επιεικώς ανεπαρκές ώστε να προλάβουν  οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι να επεξεργαστούν την τεράστια μελέτη, πόσο μάλλον να διαμορφώσουν γνώμη τα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Μοιράσου το άρθρο!