Περιβάλλον

19/07/2012 - 14:11

Τόνοι μπάζων και μπετονιέρες αδειάζουν στο δάσος των Βασιλικών της Λέσβου

yle="text-align:justify;">Επίσκεψη σε ανεξέλεγκτο χώρα απόθεσης μπάζων και σκουπιδιών στο δάσος πριν τα Βασιλικά της Λέσβου πραγματοποίησαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ενεργών πολιτών εδώ και πολύ καιρό, χώρος λίγα χιλιόμετρα πριν τα Βασιλικά, επάνω ουσιαστικά στο δρόμο για Πολιχνίτο, γύρω στα 200 μέτρα μετά τη μικρή λίμνη και το δασικό φυτώριο των Βασιλικών, μέσα στον πευκώνα, χρησιμοποιείται από κάποιους ως μια ανοικτή χωματερή καθώς υπάρχουν εκατοντάδες κυβικά μέτρα εκσκαφών (προϊόντα οδοποιίας?) αλλά και σκουπίδια και υπολείμματα τσιμέντου από μπετονιέρες που προφανώς καθαρίζουν το περιεχόμενο τους εκεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έκαναν αναφορά στη Διεύθυνση Δασών Λέσβου καθώς και το Δήμο Λέσβου, ώστε να ελέγξουν την περιοχή και το σημαντικότερο να αποκλείσουν έστω και αργά την είσοδο σε οχήματα που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το χώρο. Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα για τον καθαρισμό της περιοχής και την τιμωρία των υπευθύνων.

Μπάζα και σκουπίδια παντού, σε μια περίοδο που όσοι επιβουλεύονται την ποιότητα του περιβάλλοντος στο νησί μας, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, έχουν βρει ευκαιρία να δρουν ανεξέλεγκτα. Από την πλευρά μας ζητάμε την κινητοποίηση όλων των πολιτών. Μόνο έτσι μπορεί ο καθένας από εμάς να σταθεί υπεύθυνος πολίτης, φρουρός και προστάτης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και να αναγκάσει τις κρατικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί αν χάσουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος του νησιού μας, όταν τελειώσει η κρίση, θα είμαστε δυο φορές φτωχοί.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!