Περιβάλλον

08/03/2014 - 13:18

Τοποθέτηση 2ης ποδηλατικής θέσης στάθμευσης στη Μυτιλήνη

style="text-align: justify;"> 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας, να καταστήσουμε το κέντρο και την προκυμαία της πόλης μας πιο φιλικά προς το ποδήλατο, τοποθετήθηκε και δεύτερη θέση στάθμευσης ποδηλάτων μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην Νομαρχίας). Αφουγκραζόμενοι τις παρατηρήσεις των στελεχών της Λιμενικής Τροχαίας και των συνποδηλατιστών μας, αντικαταστήσαμε την πρώτη θέση στάθμευσης που τοποθετήσαμε στην πλατεία Σαπφούς στις 28 Ιανουαρίου 2014 με μία άλλη, ασφαλέστερη, πιο λειτουργική και πιστεύουμε αισθητικά καλύτερα (όπως αρμόζει στην εικόνα που θέλουμε για την προκυμαία της πόλης μας). 
 
Θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις ευχαριστίες μας προς την προηγούμενη Λιμενική Επιτροπή αλλά και την τωρινή με την οποία θα θέλαμε να συνεργαστούμε για να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις αλλαγής της εικόνας της πόλης μας και της καθημερινότητας των πολιτών της. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα στελέχη της Λιμενικής Τροχαίας για την άψογη συνεργασία και ευχόμαστε σε όλους τους φίλους ποδηλάτες καλές και ξένοιαστες βόλτες στο κέντρο της Μυτιλήνης.
 
Να επαναλάβουμε στο σημείο αυτό ότι η δαπάνη καλύφθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις  ποδηλατικές ομάδες Lesvos MTB, Μυτιλήνη Bike Night και Lesvos Randonneurs στα πλαίσια δράσεων τους για την προώθηση του ποδηλάτου ως τρόπο ζωής και στην διευκόλυνση του ποδηλάτη στο κέντρο της πόλης. Η 1η γιορτή ποδηλάτου που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2012 ήταν η αρχή και το στήριγμα του σημερινού έργου με την σημαντική παρουσία και βοήθεια των ποδηλατικών καταστημάτων του νησιού. Ευχή και ελπίδα των ποδηλατικών ομάδων είναι η όψη της πόλης της Μυτιλήνης και ιδιαίτερα το πολύπαθο κομμάτι της προκυμαίας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη και το ποδήλατο να συμβάλει σε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
 
Οι ποδηλατικές ομάδες
Lesvos MTB
Μυτιλήνη Bike Night
Lesvos Randonneurs 
 

Μοιράσου το άρθρο!