Περιβάλλον

08/02/2014 - 07:55

WWF Ελλάς για τις εκδηλώσεις κατά την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων στη Λέσβο

yle="text-align: justify;">Μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών της Λέσβου για τους υγρότοπους του νησιού τους
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων εξερευνώντας τους υγρότοπους του τόπου μας

            
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το WWF Ελλάς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων (2 Φεβρουαρίου), την περασμένη Κυριακή.

Μικροί και μεγάλοι πολίτες, είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να γνωρίσουν τους υγρότοπους του τόπου τους και να μάθουν πως μπορούν να τους προστατέψουν ως κοιτίδες βιοποικιλότητας και πολύτιμους φυσικούς πόρους. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μια παρουσίαση για τους υγρότοπους της Λέσβου και τις δράσεις του «Δικτύου Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου». Στη συνέχεια, τα μικρότερα παιδιά έκαναν χειροτεχνίες με θέμα τον πλούτο της ζωής που υποστηρίζουν οι υγρότοποι και τα μεγαλύτερα έκαναν πειράματα για την κατανόηση του κύκλου του νερού. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στην αυλή του Μουσείου για όλα τα παιδιά με βιωματικά παιχνίδια για την αξία, τη σπατάλη και τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού, τον προστατευτικό ρόλο των υγρότοπων από τις πλημμύρες και τι συμβαίνει  όταν μπαζώνονται, και τέλος για τη σημασία των υγρότοπων του Αιγαίου ως ενδιάμεσων σταθμών ξεκούρασης και διατροφής για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά που περνούν πάνω από τα νησιά μας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Επιτροπή Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής.

Το Δίκτυο Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Λέσβου θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά να παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση των υγρότοπων του νησιού και να πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν για να διατηρήσουμε τα φυσικά “διαμάντια” του νησιού μας.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα θα βρείτε στο :
http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/
Περισσότερες πληροφορίες:
Έμιλυ Πεδιαδίτη, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη, WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, e.pediaditi@wwf.gr
Ελένη Γαληνού, τοπική Συνεργάτης του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων Λέσβου WWF Ελλας,  e.galinou@wwf.gr, WWF Ελλάς.

Μοιράσου το άρθρο!