Περιβάλλον

20/09/2018 - 06:50

Ξανά το ίδιο χάλι με τα σκουπίδια στην Κουλμπάρα - Νέα επιστολή κατοίκων

ΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΟΥΛΜΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΙΟΣΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
«ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»

Μυτιλήνη 19.9.2018


Προς
- Αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Κατζανό
- Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Νίκο Καρασάββα
- Διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης καθαριότητας του Δήμου Λέσβου
(Υπόψη προϊσταμένου κ. Γιώργου Αλεξίου)

Σας κοινοποιούμε φωτογραφία τραβηγμένη περί την 6η απογευματινή σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου η οποία αποδεικνύει την πολυτελέστατη από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών σας αποκομιδή των απορριμμάτων από το χώρο συγκέντρωσης τους στη γωνία των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου στην Κουλμπάρα.
Σημείο το οποίο να σας υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται μέσα σε τμήμα της πόλης που είναι αποκλειστικά για κατοικίες. Θα έπρεπε δηλαδή να εξυπηρετεί αυτές και όχι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αφού ΜΟΝΟ ΕΝΑ τέτοιο κατάστημα βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στην περιοχή (ταβέρνα «το ζουμπούλι»).
Την ίδια ώρα οι κάδοι της ανακύκλωσης στην πλατεία Σαπφούς αλλά και οι κάδοι απορριμμάτων είναι άδειοι στα πλαίσια ακολουθούμενης πρακτικής «δυο μέτρων και δυο σταθμών» από πλευράς σας. Όπως φαίνεται άλλη πολιτική ακολουθείτε για τη «βιτρίνα» της πόλης κι άλλη για τις γειτονιές.
Και αυτήν την κατάσταση δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μόνη φορά που τη βώνουμε. Μετά την αρχική διευθέτηση του προβλήματος με καθημερινό άδειασμα των κάδων ανακύκλωσης και ενίοτε και δυο φορές της μέρα τον περασμένο Ιούνιο, ζούμε στιγμές χειρότερες από αυτές του χειρότερου παρελθόντος.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Για την πλήρη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής στην οποία μας καταδικάζετε.
Για τα οδοφράγματα σκουπιδιών που δημιουργούν, οι ανενόχλητα από μεριάς σας ρυπαίνοντες, επιχειρηματίες. Για τα οδοφράγματα με σκουπίδια αποκλειστικά από τα καταστήματα που δεν μας επιτρέπουν να φτάνουμε στα σπίτια μας.
Για την τριτοκοσμική κατάσταση στο οδόστρωμα νε στρώματα βρωμιάς αλλά και για την άθλια κατάσταση των κάδων.

Καταγγέλλουμε σε κάθε υπεύθυνη και αρμόδια υπηρεσία την κατάσταση που ενέχει κινδύνους για την υγεία μας, τη ζωή μας και την ασφάλεια μας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- Καθημερινή (επτά μέρες την εβδομάδα) και δυο φορές την ημέρα (όπως συμβαίνει στην πλατεία Σαπφούς και στην οδό Ερμού,  αποκομιδή ΟΛΩΝ των απορριμμάτων από τη συμβολή των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου
- Επανασχεδιασμό ΑΜΕΣΑ της αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή όπου κατοικούμε. Θεωρούμε ηθικά και δημοκρατικά απαράδεκτο αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟ την ίδια ώρα που στους χώρους των καταστημάτων σταδιακά καταργήθηκαν τα σημεία συγκέντρωσης (Λαδάδικα, λεγόμενη πλατεία μουσικού καφενείου) τα σκουπίδια των καταστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ιδιαίτερα αυτών των υγειονομικού ενδιαφέροντος να συγκεντρώνονται χωρίς σχεδιασμό μέσα στα σπίτια μας με τραγικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.
Σας κάνουμε γνωστό ότι είμαστε υποχρεωμένοι σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα περιλαμβάνουν μετακίνηση των κάδων στην πλατεία Σαπφούς. Είμαστε υποχρεωμένοι σε προσφυγή στη δικαιοσύνη και σε διεκδικήσεις αποζημιώσεων για προσβολή προσωπικότητας και μείωση της αξίας των ακινήτων μας από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη σας.
Επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να έχει δημιουργηθεί με δική σας αποκλειστικά ευθύνη,  λόγω πλημμελούς από μέρους σας διαχείριση του όλου θέματος, μια χωματερή ανάμεσα στα σπίτια μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπογράφοντα 6932408758.
    

Ο Πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού συμβουλίου

 

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!