Πολιτική

10/04/2021 - 07:22

16 ΟΧΙ στην Βάστρια - 16 ΝΑΙ σε νέα δομή στη Λέσβο

.... το προσφυγονήσι της Ευρώπης

H χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ίσως είναι η καλύτερη εξήγηση για τα χάλια αυτού του τόπου. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση καθώς χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις για να καταλήξουμε στο αν θέλουμε νέα δομή.... καταλήξαμε ότι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε.  

Η ψηφοφορία,  16 ψήφοι υπέρ της νέας δομής και 16 ψήφοι να μην γίνει νέα δομή στη θέση Βάστρια οδήγησαν στην απόλυτη ισοψηφία. Επειδή όμως σ' αυτές τις περιπτώσεις μετράει η ψήφος του Προέδρου τελικά η απόφαση στα χαρτιά θα αναφέρει ότι το Δημοτικό  Συμβούλιο την 9η Απριλίου 2021 ψήφισε ΝΑΙ σε νέα δομή. 

Άλλωστε οι 16 που ψήφισαν ΝΑΙ στη νέα δομή το έχουν ξανακάνει... ήταν τα ίδια πρόσωπο που ψήφισαν και το Φεβρουάριο... τότε που δήθεν  δεν ήξεραν ότι η νέα δομή θα γίνει στη θέση Βάστρια.

Χθες που ήξεραν, επέλεξαν να μην μπει σε καθαρή ψηφοφορία η πρόταση για νέα δομή στη θέση Βάστρια. Έτσι μετά από δύο ώρες συγκρούσεων στη ψηφοφορία τέθηκαν δύο ψηφίσματα. Το ένα που έλεγε ΟΧΙ στη Βάστρια και το άλλο που έλεγε ΝΑΙ σε μια νέα δομή χωρίς να αναφέρει θέση.... 

Κάποιοι φοβούνται προφανώς μην χαρακτηριστούν "προδότες" του νησιού και ίσως να έχουν τρομάξει από το κράξιμο που έφαγαν το Φεβρουάριο όταν ψήφισαν το ίδιο πράγμα...

Μετά από δύο συνεδριάσεις για το συγκεκριμένο θέμα ένα είναι βέβαιο: ο μεγάλος ηττημένος είναι το νησί μας. 

Τα "παπαγαλάκια" που βγαινουν και πανηγυρίζουν για τη χθεσινή απόφαση ας  σκεφτούν κάτι εξαιρετικά απλό:  τέθηκε χθες το ερωτήματα του Προέδρου της Κώμης Χρήστου Τζιβγούλη πως τα κατάφερε η Ρόδος και δεν έχει καμία δομή προσφύγων - μεταναστών αν και πολλά χρόνια πριν ήταν στο σχεδιασμό;  Πως κατάφεραν περιοχές στην ηπειρωτική χώρα να μην έχουν δομές αν και υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό;

Η απάντηση είναι ότι υπήρχε η σθεναρή αντίδραση του πολιτικού προσωπικού της περιοχής!!!!

 

Δυστυχώς εμείς έχουμε επιλέξει πλέον να γίνουν και επίσημα το προσφυγονήσι της Ευρώπης.

Οι 4 Δημοτικοί  Συμβούλοι της παράταξης του Στρατή Κύτελη που είπαν  "ΟΧΙ"  στη Βάστρια μένοντας πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις είναι: Συμεών Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Κουνέλης,  Εριφύλλη Γιαννάκα- Βασιλούδη, Παναγιώτης Βάλεσης.  ΟΧΙ ψήφισαν και οι οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χοχλάκα και Ανδριώτης και ο Πρόεδρος Νέων Κυδωνιων Κόμλος Αντώνιος που είχε δικαίωμα ψήφου. ΟΧΙ και από τις παρατάξεις Τσιριγώτη, Αστυρακάκη, Χιωτέλλη.

Υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Κύτελη (πλην των 4) και επιπλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μαμάκου και της παράταξης Ζαφειρίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Φραγκόπουλος επέλεξε για ακόμη μια φορά την αποχή...

 

Διαβάστε επίσης: 

Άνοιξαν την Κερκόπορτα για να αλωθεί η Λέσβος....

Β. Χοχλάκα προς Μηταράκη και Δημοτική Αρχή: Σας πήραμε χαμπάρι...

H αντίδραση του Νότη Μηταράκη στη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Δείτε  εδώ όλη τη χθεσινή συνεδρίαση: 

Μοιράσου το άρθρο!