Πολιτική

08/08/2020 - 08:25

200 νέους δικαιούχους στα Σχέδια Βελτίωσης βλέπει η ΝΟΔΕ Λέσβο...

Η αποκάλυψη του Lesvosnews.net για την υπερδέσμευση χρημάτων για τις ενστάσεις στα Σχέδια Βελτίωσης προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει να καθησυχάσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους και... προχωρά σε μια παρακινδυνευμένη εκτίμηση ότι από τα χρήματα των ενστάσεων θα ενταχθούν ακόμη 200 δικαιούχοι! Μια εκτίμηση που σίγουρα δεν έχει καλές σχέσεις με τα μαθηματικά. Ας καταλάβουν στη ΝΟΔΕ Λέσβου ότι το θέμα δεν είναι το αδιάθετο ποσό από τις ενστάσεις αλλά η αύξηση του προϋπολογισμού! Εκεί έπρεπε να επικεντρωθεί η ανακοίνωση, Δηλαδή να έρθει χρήμα στην Περιφέρεια και όχι να μοιράσουμε αυτό που μας ανήκει! Ας δει λοιπόν η ΝΟΔΕ Λέσβου πως με τη βοήθεια του Περιφέρειρχη και των Βουλευτών θα πιέσει για να έρθει χρήμα στην Περιφέρεια και να ενταχθούν ΟΛΟΙ! Ας μην ξοδεύει χρόνο στην ιστορική διαδρομή...Είμαστε η τελευταία Περιφέρεια που έβγαλε εγκρίσεις! Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφασή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης, τον περασμένο Ιανουάριο αύξησε τα κονδύλια που κατανεμήθηκαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τα Μέτρα 4.1.1. και 4.1.3.των Σχεδίων Βελτίωσης, από 16.650.000 ευρώ σε 46.218.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση σε ποσοστό 192%.


Η αρχική δέσμευση των 16,65 εκ. είχε γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η παραπάνω αύξηση στα ποσά για το Βόρειο Αιγαίο, που ανακοινώθηκε μάλιστα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στη Λέσβο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και του Γενικού Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου κ. Κώστα Μπαγινέτα, φαίνεται ότι συνεχίζει να ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και μη μπορώντας να κατανοήσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στους αγρότες της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση πανελλαδικά στα Σχέδια Βελτίωσης, προσπαθεί να επινοήσει ένα κυνήγι μαγισσών και να επικαλείται φαντασιώσεις για τον τρόπο που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο τα προσωρινά αποτελέσματα από την αξιολόγηση των 1.237 αιτήσεων στο Βόρειο Αιγαίο.


Η επιπλέον προσωρινή δέσμευση που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον προϋπολογισμό των παραπάνω μέτρων στον Βόρειο Αιγαίο έχει να κάνει με την καλύτερη διαχείριση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων 1.237, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Βόρειο Αιγαίο και ότι η Λέσβος παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα άλλα νησιά της Περιφέρειάς μας.


Επομένως, καθησυχάζουμε όλους όσους ανησυχούν ή δήθεν ανησυχούν με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων και συστήνουμε να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή μέχρι την εξέταση των ενστάσεων, οπότε θα ενσωματωθούν και τα ποσά των δεσμεύσεων στους δικαιούχους της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αυξάνοντας τον αριθμό τους κατά 200 περίπου επιπλέον δικαιούχους, που θα προστεθούν στους ήδη 540 δικαιούχους.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα που έχει προκύψει είναι καθαρά διαδικαστικό, δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς ούτε ενός ευρώ σε άλλη Περιφέρεια, οπότε ας ησυχάσουν άπαντες. Να μην εκπλαγούν, δε, αν ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος αυξηθεί (άρα και οι δικαιούχοι) ακόμη περισσότερο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αγγίζοντας τα 50 εκ. €.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μπορούν να επινοήσουν για να δείξουν ότι αδικούνται οι αγρότες μας, όλοι αυτοί που «κόπτονται» για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας. Η διαφορά θα είναι ακόμη πιο μεγάλη. Από τα 16,65 εκ. € μέχρι τα 50 εκ. €. Οψόμεθα!”

Μοιράσου το άρθρο!