Πολιτική

11/07/2021 - 16:25

4.000 επισκέπτες ενίσχυσαν τις τοπικές επιχειρήσεις της Λέσβου - Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Δ. Κουτσούμπα

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ  Δημήτρη Κουτσούμπα , ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη  Λέσβο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού τριημέρου της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη στις 9,10 και 11 Ιουλίου.

 «Με χαρά συναντώ τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, που βρίσκεται στη Λέσβο με αφορμή τις εκδηλώσεις της Νεολαίας του κόμματος που ηγείται,» τόνισε ο Περιφερειάρχης υποδεχόμενος τον κ. Κουτσούμπα , ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίηση του ,για την επιτυχία των εκδηλώσεων του τριημέρου. Παράλληλα  απηύθυνε προς τον Περιφερειάρχη, τις ευχαριστίες του για την οικονομική ενίσχυση των εκδηλώσεων από την Περιφέρεια,  μέσω οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, για υπηρεσίες που παρείχαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και που μετά τις επιπτώσεις των πολύμηνων Lockdown λόγω της Πανδημίας αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η τοπική οικονομία της Λέσβου, αφού στο νησί βρίσκονται  περίπου 4.000  επισκέπτες, νεολαία από όλη την Ελλάδα σε μια περίοδο που ο εξωτερικός τουρισμός βάλλεται παγκοσμίως. 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν: η βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αθλητισμού  Δημήτρης Κουρσουμπάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αμπατζής και Αγλαία Κυρίτση και ο  Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας.

Στη διάρκεια της συνάντησης  ο Γενικός  Γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε και ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για τα ζητήματα που απασχολούν το Βόρειο  Αιγαίο. 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

« Υποδεχθήκαμε τον νόμιμο εκπρόσωπο του Κ.Κ.Ε. που εκπροσωπείται στην Ελληνική Βουλή.  Η Περιφερειακή μας Αρχή λειτουργεί θεσμικά, υπερκομματικά και συνεργάζεται με αποκλειστικό σκοπό την ευημερία  των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων. Ανταλλάξαμε απόψεις και τον  κάναμε κοινωνό των προβλημάτων και των θέσεων μας.. Συζητήσαμε τις προτάσεις και παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα και περιμένουμε με ενδιαφέρον την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον του και στο μέλλον.»  

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Με χαρά μου βρίσκομαι στη Λέσβο. Γενικά σε όλα τα νησιά του Αιγαίου είναι στραμμένη η προσοχή μας αυτή τη περίοδο που βιώνουμε δυσκολίες, της κρίσης , της Πανδημίας , της συμπεριφοράς των γειτόνων μας, και βεβαίως των ιδιαίτερων προβλημάτων που υπάρχουν λόγω του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού. Είναι σημαντικό που χιλιάδες νέοι άνθρωποι, βρίσκονται εδώ για τις εκδηλώσεις και με την αφορμή αυτή  θα ενημερωθούν για την αγωνιστική παράδοση της Λέσβου, τις ομορφιές, τα προβλήματα και κυρίως την ιστορία, που διαπλάθει το παρόν και χωρίς παρόν δεν υπάρχει μέλλον»

Μοιράσου το άρθρο!