Πολιτική

14/11/2013 - 14:32

6μηνη παράταση για τους αναμεταδότες του «Προφήτη Ηλία» Θερμής ζητάει ο Δήμαρχος

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων,  την παρακάτω επιστολή.


     ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Προς: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οδός Λεωφ. Κηφισίας 60, 151 25, Μαρούσι.
 
Αξιότιμοι Κύριοι,
Με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 93766/12.11.2013 έγγραφό μου με θέμα το μη αδειοδοτημένο αναμεταδότη στη θέση «Προφήτης Ηλίας» της δημοτικής ενότητας Θερμής του Δήμου Λέσβου και τον έλεγχο των παρεμβολών στο φάσμα της VODAFONΕ, σας ζητούσα την άμεση παρέμβασή σας  προς τη DIGEA για την άμεση επέκταση του ψηφιακού σήματος στις περιοχές του νησιού μας καθώς και σε όλες τις νησιωτικές όμοιες παραμεθόριες περιοχές, επιλύοντας μόνιμα και οριστικά το γνωστό πλέον σε όλους σας πρόβλημα.
Από τηλεφωνικές πληροφορίες έμαθα ότι τούτο δεν είναι εφικτό επειδή δεν έχει προκηρυχτεί σχετικός διαγωνισμός από την Κυβέρνηση, η ολοκλήρωση του οποίου προβλέπεται να γίνει και να ανατεθεί στον ανάδοχο του έργου εντός εξαμήνου. Εφόσον τούτο αληθεύει, σας ζητώ ισόχρονη παράταση της λειτουργίας του ως άνω μη αδειοδοτημένου αναμεταδότη και παρακαλώ να έχω άμεση απάντησή σας, άλλως θα ισχύσουν τα όσα στο ως άνω έγγραφό μου αναφέρω.

Με τιμή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ


Θυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη 14/11/2013 είχε προγραμματιστεί η διακοπή ηλεκτροδότησης των αναμεταδοτών στη θέση "Προφήτης Ηλίας" στη Θερμή. Με τη νέα του επιστολή ο Δήμαρχος μεταθέτει το πρόβλημα έξι μήνες αργότερα. Το θέμα είναι να ληφθεί υπόψη η θέση της Λέσβου (σύνορα με Τουρκία) και το ανάγλυφο του εδάφους. Δεν μπορούμε να έχουμε όλοι ΟΤΕ Τν ή NOVA.  Επίσης το νέο μονοπώλιο που πάει να διαμορφωθεί με την DIGEA είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν πρέπει να περάσει.  Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι αυτός είναι ο λόγος που έκλεισε η ΕΡΤ.

Μοιράσου το άρθρο!