Πολιτική

08/10/2011 - 07:53

Αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η κίνηση του Σ.Γαληνού να αποποιηθεί τα Βουλευτικά προνόμια

Αποδέκτης πολλών παραπόνων έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας από βουλευτές του κόμματος. Αφορμή, οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες βουλευτών να δηλώνουν δημοσίως ότι αποποιούνται κάποιων από τα βουλευτικά προνόμια, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στους υπόλοιπους. Η αντίδραση του κ. Τασούλα (πρώτος από δεξία στη φωτογραφία) φαίνεται πώς είναι ιδιαίτερα αιχμηρή για τις πρωτοβουλίες αυτές.

Η αρχή έγινε πριν από λίγους μήνες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (δεύτερος από αριστερά) ο οποίος επέστρεψε το βουλευτικό του αυτοκίνητο και την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής. Ακολούθησε ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος έκανε...ρελάνς αφού εκτός από το αυτοκίνητο και τα χρήματα των επιτροπών, δήλωσε ότι δεν θέλει ούτε τους δυο αστυνομικούς, ούτε τον έναν αποσπασμένο δημόσιο υπάλληλο, ούτε το εισιτήριο Α' θέσης για να πηγαινοέρχεται σε Λέσβο και Λήμνο.

Οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλούς βουλευτές οι οποίοι θεωρούν ότι έρχονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση καθώς οι ψηφοφόροι τους αναμένουν και από αυτούς να προχωρήσουν σε ανάλογες. Είναι ενδεικτικό ότι  η Φωτεινή Πιπιλή βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA (6-10-2011) και ξεσπάθωσε εναντίον του κ. Γαληνού χωρίς να τον κατονομάσει. Είπε ότι κάποιοι κάνουν τους ήρωες παραδίδοντας το βουλευτικό τους αυτοκίνητο ενώ την ίδια ώρα απολαμβάνουν τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Κώστας Τζαβάρας, έκανε λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό» στον οποίο έχουν επιδοθεί οι βουλευτές που βγαίνουν και λένε «εμενα να προτιμήσετε γιατί... συμφέρω περισσότερο».

Το άγριο κλίμα που δημιουργείται ανάμεσα στους βουλευτεί προσπαθεί να κατευνάσει ο Κώστας Τασούλας ο οποίος σε δήλωση χθες (7-10-2011) στην Εσπρέσο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πολλοί βουλευτές πανικόβλητοι από την κατακραυγή που δέχεται όλος ο πολιτικός κόσμος αυτομαστιγώνονται. Εγώ για τη διαχείριση πανικού συνιστώ βαθιές αναπνοές, σοβαρότητα και όσο το δυνατόν λιγότερο λαϊκισμό».

--------------------------

Σχετικός σύνδεσμος Lesvosnews:

http://lesvosnews.net/2011/10/04/45-66/

Μοιράσου το άρθρο!