Πολιτική

19/05/2020 - 14:46

Βελτίωση υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου διανομής στα Παράκοιλα

Ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες από την εργολήπτρια εταιρία που έχει αναλάβει το έργο βελτίωσης του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου διανομής των Παρακοίλων. Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη βρέθηκε στο σημείο των εργασιών όπου προβλέπεται αρχικά να κατασκευαστεί νέα δεξαμενή άρδευσης και θα ολοκληρωθεί το σύστημα μεταφοράς με εργασίες στο σύστημα δύο γεωτρήσεων. 

 

Το έργο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός – Βελτίωση Αρδευτικού Δικτύου Παρακοίλων», είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ και αφορά στον εκσυγχρονισμό και βελτίωση των έργων υδρομάστευσης και εξωτερικού δικτύου άρδευσης του Κάμπου Παρακοίλων.  Συγκεκριμένα, προβλέπονται έργα υδροσυλλογής και προστασίας στις υφιστάμενες «δέσεις», καλλιέργεια της πηγής «Τασλάνη», καθώς και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου συστήματος τσιμενταυλάκων του εξωτερικού δικτύου άρδευσης με την τοποθέτηση κλειστών αγωγών πολυαιθυλενίου.

 

Το έργο που κινδύνευσε να χαθεί τα προηγούμενα χρόνια, εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή Γαληνού, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε στις αρχές του Μάη. 

Μοιράσου το άρθρο!