Πολιτική

26/02/2014 - 14:51

Διαρροή και ... αδιαφορία 3 μηνών! Συμβαίνει στην Ερεσό

ΛΕΣΒΟΣ: Τόπος παραμυθένιος! Εκεί όπου τα ανέκδοτα γίνονται πραγματικότητα!

ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: Προσομοίωση του τρίτου κόσμου; Μια πλάκα των θεών; Ένα καλαμπούρι που ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει;

Όλα ισχύουν. Το ζήτημα είναι από ποια πλευρά το βλέπεις. Αν το παρακολουθείς ως τρίτος, τότε σε πονάει το στομάχι από τα γέλια. Αν, όμως, ζεις στη Λέσβο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σου προκαλεί κατάθλιψη.

Σύμφωνα με το παλιό ανέκδοτο ο πολιτευτής στέκεται στο μπαλκόνι κι υπόσχεται: «Θα σας φτιάξουμε δρόμους! Θα σας φτιάξουμε λιμάνια! Θα σας φτιάξουμε γεφύρια!». Τότε, κάποιος από το ακροατήριο φωνάζει: «Μα δεν έχουμε ποτάμια». Κι ο πολιτευτής αρπάζει την ευκαιρία  &  δίνει τα ρέστα του: «Και ποτάμια θα σας φτιάξουμε!». Και βέβαια γνωρίζει την αποθέωση.

Στην απομακρυσμένη κι εξωτική σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στο Δ. Λέσβου από ριψοκίνδυνους περιηγητές για την Ερεσό, την οποία όμως ΟΛΟΙ θυμούνται όταν πρόκειται για εισπράξεις, το ανέκδοτο γίνεται πραγματικότητα!

Πριν από τρεις μήνες παρουσιάστηκε μία διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης, στο αλσύλλιο απέναντι από το Δημοτικό Γήπεδο της Ερεσού. Άμεσα ενημερώθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο οι «αρμόδιοι» του Δ. Λέσβου. Κάτι οι γιορτές, κάτι η αγωνία για τη διάσπαση, κάτι ο κακός μας ο καιρός, κάτι το ένα, κάτι το άλλο, άκρη δεν βγήκε.

Το Τ.Σ. δια της Προέδρου του συνέχισε με αυθάδεια να ενοχλεί τους «αρμόδιους» σχετικά με τη διαρροή, που καθημερινά μεγάλωνε. Κάτι η κουφαμάρα και δεν μπορούσαν ν’ ακούσουν, κάτι η τυφλοποντικίαση δεν μπορούσαν να διαβάσουν, ο καιρός πέρασε.

Κάποτε (προ δεκαημέρου) αποφάσισαν να προμηθευτούν τα απαιτούμενα ανταλλακτικά και να τα στείλουν με ειδική αποστολή στην Άγρια Δύση (Ερεσό).

Προφανώς πρόκειται περί τραγικού λάθους! Δεν εξηγείται αλλιώς το πράγμα, αφού κανένας υδραυλικός δεν έχει επισκεφθεί από τότε την Ερεσό για να αποκαταστήσει την βλάβη. Πιθανολογώ ότι, οι «αρμόδιοι» του Δ. Λέσβου δεν έχουν ενημερωθεί ότι τα ανταλλακτικά που μας έστειλαν δε διαθέτουν ακόμα τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες ώστε να αποκαταστήσουν από μόνα τους την βλάβη! Τι άλλο να σκεφτώ ο χαζός;

Από την άλλη πάλι, ώρες – ώρες κάνω κάτι σκέψεις ο ανόητος, όπως π.χ. ότι υπάρχει πιθανότητα να καεί κάποια αντλία που είναι υποχρεωμένη να δουλεύει συνέχεια (μάλλον χαζομάρα είναι), ή ότι δε μας περισσεύει το νερό για πέταμα (κι αυτό βλακεία θα είναι)…

Μα τι λέω; ΑΥΤΟΙ ξέρουν τι κάνουν!

Όσο για τη διαρροή, αυτή τραβάει το δικό της δρόμο. Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει κι ήδη έχει σχηματιστεί ένα ρυάκι. Μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές το ρυάκι θάχει γίνει ποταμός, με ψαράκια, βατράχια, πάπιες κ.ά. υδρόβια είδη. Και τότε θα έρχονται οι υποψήφιοι, θα στέκονται δίπλα στο νέο μας ποτάμι, θα βγάζουν φωτογραφίες και με στεντόρεια φωνή θα κάνουν την εξαγγελία στους ιθαγενείς:

«ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ»!

Και τότε να δω πως θα βγάλουν άκρη με τους οικολόγους…

 

Στέλιος Γ. Δουγαλέρης

Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού

Μοιράσου το άρθρο!