Πολιτική

15/05/2012 - 12:41

Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου: μεγάλη η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιέξοδο

yle="text-align:justify;" align="center">Για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών

Με το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 η βούληση του εκλογικού σώματος καταδίκασε την μέχρι τώρα ασκούμενη πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που την εκπροσώπησαν. Η Δημοκρατική Αριστερά τόσο πανελλαδικώς όσο και τοπικά σε Λέσβο, Λήμνο και Αη-Στράτη κατόρθωσε να έχει την υποστήριξη ενός σημαντικού μέρους της ελληνικής κοινωνίας και να πετύχει την είσοδό της στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτή την υποστήριξη.

Με αίσθημα ευθύνης η Δημοκρατική Αριστερά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών προσπάθησε να συμβάλλει στη συγκρότησης μιας κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης, που θα κινούνταν στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής, η οποία αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο από την λαϊκή ετυμηγορία. Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε ότι ήταν δυνατό προκειμένου να υπάρξει λύση προς αυτή την κατεύθυνση. Μια λύση που θα εξέφραζε και την απόφαση των ελλήνων πολιτών να αποδεσμευτούμε από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και ταυτόχρονα να υπηρετήσουμε την πολιτική που θα κρατάει σταθερά τη χώρα στην ευρωζώνη και στο ευρώ.

Η αποτυχία εξεύρεσης λύσης προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη, για την οποία η πολιτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλη ευθύνη. Η Δημοκρατική Αριστερά κατέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τόσο τον ανυπόστατο χαρακτήρα των διαφόρων συκοφαντιών που κάποιοι σκόπιμα φρόντισαν να διαδώσουν εναντίον της όσο και το αίσθημα ευθύνης που έχει απέναντι στη χώρα και στην κοινωνία. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και ελπίζουμε με την υποστήριξη ακόμη μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας προχωρούμε.

Μοιράσου το άρθρο!