Πολιτική

11/09/2013 - 18:03

Δρόμος Σιγρίου - Καλλονής, ξεκίνησε! Οι πρώτες «τσαπιές»-εργασίες είναι γεγονός!

yle="text-align: justify;">Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Αντώνη Κουμαρά και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Κορδώνη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άντισσας,  Κυριάκο Αμπατζή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σιγρίου. κ. Παύλο Τσίκνα, επεσκέφθησαν  την τοποθεσία πλησίον της Κοινότητας Σιγρίου, όπου συνεργείο της εργοληπτικής εταιρείας  κατασκευής του δρόμου Σιγρίου –Καλλονής, εκτελεί ήδη διάνοιξη της οδού και την πρώτη προβλεπόμενη γέφυρα.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, φανερά ικανοποιημένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Επιτέλους οι πρώτες «τσαπιές»-εργασίες έναρξης κατασκευής του χιλιοταλαιπωρημένου  οδικού έργου Σιγρίου – Καλλονής, προϋπολογισμού 44.500.000 Ευρώ, έχουν αρχίσει να εκτελούνται από την προηγούμενη Παρασκευή. Τούτο είναι σημαντικό γεγονός, το οποίο μαζί με την κατασκευή και του λιμανιού του Σιγρίου, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη όλης της περιοχής των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Ερεσού-Άντισσας και Καλλονής, οι οποίες πλην του λεκανοπεδίου ερημοποιούνται με ταχείς ρυθμούς, δυστυχώς. Αλλά και ολόκληρο το νησί  θα ωφεληθεί πολλαπλά. Υπενθυμίζω  περιχαρής ότι την ανάγκη εκτέλεσης των δύο στρατηγικής σημασίας έργων μαζί με την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά, του δρόμου Καλλονής-Πέτρας-Μήθυμνας, του δρόμου  Μελίντας –Βατερών-Πολιχνίτου και άλλων, όμοιας αναπτυξιακής σημασίας, τόσο για την Λήμνο, όσο και για τον Άγιο Ευστράτιο, υπέβαλα ως αιρετός Νομάρχης στις  16 Οκτωβρίου 1999, στον τότε Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, δια του κ. Πάχτα, τότε Υπουργό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,  ειδοποιηθείς από αυτόν,  ώστε να εξαγγελθούν κατά  την επίσκεψη την οποία θα πραγματοποιούσε ο κ. Σημίτης στις 20 του μηνός, στη Νομαρχία Λέσβου, παρότι ο κ. Σημίτης, κατά την υποδοχή του στη Νομαρχία, απεδέχθη πλήρως το ενώπιον του και της πολυπληθούς ακολουθίας του (Υπουργοί, Υφυπουργοί, ΜΜΕ Αθηναϊκά και τοπικά, και άλλων παραγόντων της Κεντρικής και τοπικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής), το αίτημά μου αυτό, το οποίο ανέπτυξα και προφορικά ενώπιον του και των υπολοίπων για την ανάληψη από την Κυβέρνηση του κόστους κατασκευής των ως άνω σημαντικότατης αναπτυξιακής σημασίας και πολυδάπανων φυσικά  έργων, και όχι από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του Νομού, το οποίο ήταν μόλις 47 δις δραχμών, συνολικού ύψους- κόστους, περί τα 400 δισεκατ. δραχμές, το έκανε αμέσως αποδεκτό, αναγνώσας σχετικό κείμενο στο οποίο, είχε συμπεριλάβει όλα τα παραπάνω. Τα ίδια ο τότε Πρωθυπουργός, επανέλαβε και στην συγκέντρωση των πολιτών του κεντρικού, βόρειου και δυτικού μέρους του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Υπενθυμίζω επίσης, ότι τότε, ως Νομαρχία Λέσβου, είχαμε την ευθύνη σύνταξης του αρξαμένου το έτος 1999 Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Εν πάσει περιπτώσει, «στερνά καλά, όλα καλά» παρά τη μακροχρόνια βραδυπορία εκτέλεσης του ως άνω έργου, και του λιμανιού Σιγρίου. Δυστυχώς, καμία από τις εξαγγελίες του κ. Σημίτη για τα άλλα έργα, τα οποία, είχε αποδεχθεί τότε επαναλαμβάνω, δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτά χάριν της ιστορικής αλήθειας».

Μοιράσου το άρθρο!