Πολιτική

03/08/2011 - 17:14

Έχει δίκιο ο Ν. Γιακαλής- Σκληρή απάντηση στους κομπλεξικούς!

Ένα μεγάλο μπράβο στο Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή. Βάζει κάποιους κατεργάρηδες στη  θέση  τους! Αρκετά υπέφερε η Μυτιλήνη με τους διορισμένους σωτήρες!!!

Στις κρίσιμες στιγμές που περνά σήμερα η χώρα και οι πολίτες, είναι τραγικό να υπάρχει οποιαδήποτε αντιπαλότητα μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση κάποιου έργου. Μέσω του τοπικού τύπου πληροφορηθήκαμε για την «έντονη ενόχληση» του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παύλου Παπαδόπουλου, σχετικά με την ανακοίνωση της απόφασης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή για την προέγκριση δημοπράτησης για την προμήθεια αξονικού τομογράφου στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο. «Ενόχληση» που έγινε πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα και απασχόλησε και τηλεοπτικό σταθμό χθες αργά το βράδυ, στην οποία φιλοξενήθηκε ο κ. Διοικητής.

Από πού συνάγεται όμως το «καπέλωμα » της Διοίκησης του Νοσοκομείου ή των στελεχών του από το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας; Γιατί έγινε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου «πυρ και μανία» ο κ. Διοικητής μέχρι και που «βγήκε από τα ρούχα του»; Ποιος του έκλεψε τη δόξα;

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μία για πάντα για κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο τις θέσεις της Περιφέρειας.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τη δουλειά οποιουδήποτε υπηρεσιακού ή διοικητικού στελέχους για την ωρίμανση κανενός έργου. Εξάλλου στην ανακοίνωσή μας -που η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη από το νόμο να εκδίδει για τη δημοσιότητα των δράσεων του ΕΣΠΑ και για την ενημέρωση των πολιτών- τονίζαμε τη σπουδαιότητα της προμήθειας του αξονικού τομογράφου για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του «Βοστανείου» Νοσοκομείου.

Είναι εξωφρενικό όμως να υποστηρίζεται ότι έπρεπε η Περιφέρεια στο Δελτίο Τύπου της να αναφέρει τις ενέργειες του κ. Διοικητή ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι σαφές πως η Περιφέρεια δεν είναι το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του κ. Παπαδόπουλου. Εξίσου εξωφρενικοί είναι και οι ισχυρισμοί του κ. Παπαδόπουλου για τους «φωστήρες της Περιφέρειας» τη στιγμή που με δική μας πρωτοβουλία κλήθηκε πριν ενάμιση μήνα να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, για τα πεπραγμένα και τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης.

Οι καιροί για τη χώρα είναι δύσκολοι. Δεν υπάρχει δυστυχώς γι΄ αυτούς που το επιδιώκουν, χώρος για ανόητους κομπλεξισμούς, καπελώματα και… «κατόπιν ενεργειών μου». Αυτές είναι αντιλήψεις που εξοργίζουν πλέον τους πολίτες, είναι αντιλήψεις που είναι έξω από τη λογική του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα έργα δεν είναι κανενός! Τα έργα είναι η προσπάθεια και ο κόπος του λαού που πρέπει να τον υπηρετούμε όλοι με σεμνότητα. Ειδικά οι εκλεγμένοι που λογοδοτούμε σε αυτόν. Εμείς αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

Μοιράσου το άρθρο!