Πολιτική

04/11/2012 - 21:49

Εκδήλωση ΚΚΕ στη Λέσβο για τις ανανεώσιμες πηγές

Εκδήλωση ΚΚΕ στη Λέσβο για τις ανανεώσιμες πηγές

Εκδήλωση ΚΚΕ στη Λέσβο για τις ανανεώσιμες πηγές

Η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στην

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η

που πραγματοποιεί την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, στις 6 μμ. στην αίθουσα του θεάτρου του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης (ΦΟΜ), με θέμα:

«ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ή ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ; ΘΕΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ»

 

 Ομιλητής:  Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Την ομιλία θα ακολουθήσουν  συζήτηση και τοποθετήσεις πάνω στο θέμα.

 

Η εκδήλωση, που στόχο έχει την τεκμηριωμένη ενημέρωση του λαού μας για το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα παίρνοντας υπ’ όψη και το ότι πρόσφατα η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου  γνωμοδότησε, όπως είναι γνωστό, θετικά υπέρ της καταστροφικής «επένδυσης» της πολυεθνικής IBERDROLLA και της θυγατρικής της, του ομίλου «ΡΟΚΑΣ».

Γνωμοδότησε έτσι, υπέρ της μετατροπής ουσιαστικά των νησιών Λήμνος, Λέσβος και Χίος, σε ένα πρώτο στάδιο, σε τεράστια εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παραδίνοντάς τα στην κερδοσκοπική βουλιμία της πολυεθνικής, φορτώνοντας νέα οικονομικά βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά και καταστρέφοντας το ιδιαίτερου κάλους φυσικό περιβάλλον των νησιών μας.

 

Να γιατί ως ΚΚΕ θεωρούμε ότι επιβάλλεται, άμεσα χωρίς καμιά καθυστέρηση να αναπτυχθεί ο ενωμένος αγώνας των κατοίκων των νησιών μας για την ματαίωση αυτής της ολέθριας «επένδυσης» και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στα πλαίσια ενός δημόσιου φορέα ενέργειας, αποκλειστικά για τις ανάγκες των νησιών μας και όχι για να αυγαταίνουν τα μονοπώλια τα κέρδη τους.

 

Η παρουσία σας στην εκδήλωση, για τους παραπάνω λόγους, είναι ιδιαίτερα   σημαντική.

 

Μοιράσου το άρθρο!