Πολιτική

13/03/2015 - 23:30

Επείγον έγγραφο Αντιδημάρχου για την "πώληση" της Παναγίας της Κρυφτής

trong>Επείγον έγγραφο του αντιδημάρχου Πλωμαρίου- Αγιάσου Μανώλη Αρμενάκα, με αποδέκτες τους Εισαγγελέα Μυτιλήνης, Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Κτηματική Υπηρεσία και Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εστάλη, προκειμένου να προστατευθεί η υπό «ιδιωτική» απαλλοτρίωση μιας από τις ομορφότερες γωνιές της Λέσβου.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, μετά την αποκάλυψη από δημοσιεύματα του τύπου ότι ένα, τουλάχιστον περίεργο συμβόλαιο μετεγράφη στο υποθηκοφυλακείο Πλωμαρίου, απέστειλε το παραπάνω αναφερόμενο έγγραφο, στο οποίο έχει επισυναφθεί αντίγραφο τόσο του συμβολαίου, όσο και του τοπογραφικού.

Εντύπωση πάντως, προκαλεί, πώς το τοπογραφικό δεν έχει θεωρηθεί από τη Διεύθυνση Δασών, παρ' όλο που η περιοχή εκτός από ελαιόδενδρα περιλαμβάνει και δασικά φυτά, αλλά και δεν σημειώνει ότι το τοπογραφούμενο ακουμπά στη θάλασσα και κατά συνέπεια έστω και ελάχιστη ζώνη αιγιαλού υφίσταται.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να διερευνηθεί αν στην περιοχή έχει προσδιοριστεί αιγιαλός, να γίνει αυτοψία κλπ. Στο μεταξύ, από τις ογκούμενες συζητήσεις στο Παλαιοχώρι, αλλά και στο Πλωμάρι, προκύπτει ότι μέσα στα 18.112 τ.μ. της μεταβιβαζόμενης περιοχής, υφίσταται και ελαιόκτημα της Ευαγγελίστριας Παλαιοχωρίου, το οποίο δώρισε ο μουσικός Τιμολέων Παντελέλλης και το οποίο σύμφωνα με τη μαρτυρία του άλλοτε εφημερίου του Παλαιοχωρίου π. Ευσταθίου Μεταξή, μεταγράφηκε νόμιμα στο υποθηκοφυλακείο Πλωμαρίου.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

 

Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη της εφημερίδας, πριν από μερικές ημέρες, που προκάλεσε αίσθηση σε όλη τη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!