Πολιτική

23/01/2015 - 13:20

Επίσκεψη Βαλσαμίδη στο υπό κατασκευή κτίριο του Γυμνασίου Ερεσού

style="text-align: justify;">Επίσκεψη στο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του Γυμνασίου Ερεσού, πραγματοποίησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μαζί με το Γενικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Σπανέλλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου, τον Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης κ. Μιχαήλ Ρούσση και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ερεσού κ. Αντώνη Καταχανά.
 
Το έργο «Προσθήκη κτηρίου στο Γυμνάσιο Ερεσού» συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, υλοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
 
Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάζεται διώροφο κτήριο με υπόγειο εντός του αύλειου χώρου του υφιστάμενου δημοτικού σχολείου Ερεσού, συνολικού εμβαδού 996,32 τ.μ. για τους δύο ορόφους και 449,92 τ.μ. για το υπόγειο. Στο ισόγειο αναπτύσσονται χώροι γραφείων καθηγητών και διευθυντή, αρχείο, αίθουσες φυσικής, χημείας και πληροφορικής, χώροι υγιεινής, κυλικείο, χώροι κυκλοφορίας και κλιμακοστάστια. Στον όροφο αναπτύσσονται αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα τεχνικών, γραφεία συλλόγου γονέων και μαθητών, κλιμακοστάσια και χώροι κυκλοφορίας, ενώ το υπόγειο διαθέτει αποθήκες, δεξαμενή καυσίμων, λεβητοστάσιο και σύστημα πυρόσβεσης.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βαλσαμίδης ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Ρούσση και τον Πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Καταχανά για τα προβλήματα στους χειμάρρους της περιοχής, καθώς και σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. 
 

Μοιράσου το άρθρο!