Πολιτική

11/03/2020 - 06:33

Ερώτηση για Έβρο - Λέσβο - "Να σταματήσει η παρουσία και η αποδοχή φασιστών και ναζιστών μέσα στην Εθνοφυλακή"

Να πάρει μέτρα για να σταματήσει την «κατάπτυστη και απαράδεκτη δράση όλων των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων που δρουν στην περιοχή του Έβρου και των νησιών» καλεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ με ερώτηση πέντε βουλευτών του προς τα υπουργεία Εθν. Άμυνας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει μεγάλες ευθύνες διότι άφησε σκόπιμα ελεύθερο το πεδίο για την ανάπτυξη της δράσης τέτοιων άθλιων και επικίνδυνων παρακρατικών ομάδων που δυσκολεύουν ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Κάνει αναφορά στην εμφάνιση ομάδων «οπλισμένων αυτόκλητων πολιτοφυλάκων» στον Έβρο που «κάνουν περιπολίες, συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες και μετανάστες», ενώ επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους. Θυμίζει ακόμα τον «Σύλλογο Κυνηγών Λαθρομεταναστών» που εμφανίστηκε στον Έβρο, όπως και την επίσκεψη χρυσαυγιτών και φασιστών από τη Γερμανία και την Αυστρία σε Έβρο και Λέσβο.

Υπογραμμίζει επίσης την ανησυχία του για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου και σε εγκαταστάσεις στη Σκάλα Συκαμιάς, καθώς και για τις επιθέσεις σε εργαζόμενους ΜΚΟ και τις φθορές και τον έλεγχο αυτοκινήτων από ακροδεξιές ομάδες. Το ΚΚΕ καλεί ακόμα την κυβέρνηση «να σταματήσει η παρουσία και η αποδοχή φασιστών και ναζιστών μέσα στην Εθνοφυλακή».

Μοιράσου το άρθρο!