Πολιτική

27/11/2013 - 15:18

Ερώτηση Π. Βογιατζή για το όσους εκμισθώνουν ακίνητα στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Ε

ρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, αναφορικά με την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).
Σύμφωνα με το Ν.4021/2011, όπως αναφέρει ο Βουλευτής στην Ερώτηση, οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους στο Δημόσιο, όπως και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, υποχρεούνται στην καταβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), το οποίο εξοφλείται  μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Επειδή όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων – Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης διαπιστώθηκε πως μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους στο Δημόσιο, και οι οποίοι εισπράττουν κανονικά το μίσθωμα του ακινήτου κάθε τρίμηνο, δεν έχουν καταβάλει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. που αναλογεί στα ακίνητά τους, η ζημία για το Δημόσιο ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.
Ο Βουλευτής ζητά λοιπόν, αφενός εάν το Υπουργείο επιβεβαιώνει τα παραπάνω στοιχεία, και αφετέρου στην περίπτωση που πράγματι ισχύει η καθυστέρηση αυτή, το Υπουργείο να προβεί στην άμεση είσπραξη του οφειλόμενου ειδικού τέλους από τους ιδιοκτήτες. Προκειμένου για την άμεση είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ο Βουλευτής προτείνει είτε ο ιδιοκτήτης να προσκομίζει την απόδειξη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. πριν την καταβολή του μισθώματος, είτε το Υπουργείο σε συνεργασία με τη ΔΕΗ να αποστείλει τις καταστάσεις των οφειλετών στη Δ.Ο.Υ. για έλεγχο και είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. πριν την καταβολή των μισθωμάτων των κτιρίων στους ιδιοκτήτες.

Μοιράσου το άρθρο!