Πολιτική

23/06/2020 - 16:22

Φράγμα στη Σεδούντα, γεφύρι στο Σκουτάρο, λιμάνι της Τζιχράντας και πάρκο της Πέτρας στην περιοδεία του Κώστα Μουτζούρη

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Πλωμάρι-Πέτρα

Στο Πλωμάρι και στην ευρύτερη περιοχή της Πέτρας περιόδευσε εχθές  Δευτέρα 22.06.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος  Μουτζούρης, επισκεπτόμενος  έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και έργα που βρίσκονται σε  στάδιο ολοκληρώσεως από την  Περιφερειακή αρχή. 

Το φράγμα Σεδούντα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας , όπου παρουσία του Αντιδημάρχου της περιοχής Δημήτρη Βαρβαγιάννη και του Προέδρου Γιάννη Ξανθούλη ενημερώθηκε  από την Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη για την πορεία του έργου το οποίο βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια στο στάδιο της ολοκληρώσεώς  του. 

 Επιπλέον ο κ. Μουτζούρης βρέθηκε στον Σκουτάρο και στο γεφύρι που πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε στον Ιορδάνη ποταμό, ένα ζωτικής  σημασίας  σύμφωνα με  τους κατοίκους έργο  για την ασφάλεια των οδηγών. Τον  Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαράλαμπος Καραβασίλης, ο Αντιπρόεδρος  Αριστείδης Μαργαρίτης, η δημοτική σύμβουλος Δυτικής Λέσβου Ελένη Μόλβαλη και ο πρώην δήμαρχος Απόστολος Αλατζάς.

 Στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφτηκαν  το λιμάνι της Τζιχράντας προκειμένου ο Περιφερειάρχης να ενημερωθεί  για τις εργασίες που επιβάλλεται να γίνουν σε αυτό. Ακολούθησε η επίσκεψη στην Άναξο  και στον χείμαρρο της περιοχής (από την Αγ. Τριάδα μέχρι την παραλία), ο οποίος  μετά από χρόνια αιτήματα  των κατοίκων καθαρίστηκε  γεγονός που ικανοποίησε την τοπική κοινωνία και η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη  για την άμεση ανταπόκρισή του.

Η επίσκεψη στην περιοχή ολοκληρώθηκε στο πάρκο της Πέτρας εκεί όπου ο δρόμος περιμετρικά ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα και  παραδόθηκε ασφαλής στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στο ίδιο σημείο έλαβε χώρα η συνάντηση του Περιφερειάρχη  με τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Λέσβου Κώστα Πάππο αλλά και με τον Πρόεδρο της Πέτρας Χάρη Παλαιοπάνη.

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 « Θέλω να έχω καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους των χωριών  μας και τους εκπροσώπους τους και να λύνουμε όσα προβλήματα μπορούμε από κοινού και σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους μας.  Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχώς επισκεπτόμαστε όλο το νησί και παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των έργων που υλοποιεί η Περιφερειακή αρχή.» 

Μοιράσου το άρθρο!