Πολιτική

27/02/2024 - 16:31

“Η Δημοτική Αρχή των αυξήσεων” - Η παράταξη του Π. Κουφέλου για τις αυξήσεις στη ΔΕΥΑΛ και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Λίγες μόνο ώρες από τη χθεσινή λογοδοσία - παρωδία την οποία συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή και ήδη επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο όσα επισημάναμε ότι «εν κρυπτώ» αποφασίζει ο κ.Χριστόφας με την ομάδα του!

 

Απτή απόδειξη η σημερινή απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής - απ´ όπου η παράταξη μας απείχε- με την οποία αποφασίστηκε τελικά η αύξηση των τιμών στη Δ.Ε.Υ.Α.Λ.!!!

 

Το αρθρ. 73 παρ. 4 του ν. 3852/2010 ορίζει ότι «Η επιτροπή ποιότητας ζωής με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητας της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητα του.» 

Τα 6 μέλη της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα όμως που μετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή και αποτελούν την πλειοψηφία είχαν διαφορετική άποψη αναφορικά με τη σοβαρότητα του ζητήματος και το υπερψήφισαν.

Ήταν επαρκείς για εκείνους οι εξηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και οι όποιες διαφωνίες δεν έπρεπε κατά τη γνώμη τους να ακουστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς, πιστοί στις θέσεις μας, έντιμοι και ευθείς απέναντι στους συνδημότες μας, απείχαμε της ψηφοφορίας και ζητήσαμε την παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε οι δημότες του Δήμου μας να γνωρίζουν. 

Αναρωτιόμαστε εύλογα όμως ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι μέσα σε 4 μόλις μήνες κι αφού ανέλαβαν την εξουσία, όπως επιδίωκαν, μετέβαλαν πλήρως θέσεις και ιδεολογίες; Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν πως μπορούν να «κρύβονται» πίσω από επιτροπές και να μην ενημερώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο;

 

Μεγαλύτερη απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει υπάρξει στην ιστορία του Δήμου Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!