Πολιτική

11/03/2011 - 12:21

Η έκθεση «Πόλη, η νοσταλγία μου» και στη Μυτιλήνη

Την Έκθεση «Πόλη, η νοσταλγία μου», θα παρουσιάσουν και στη Μυτιλήνη από την 1η μέχρι την 5η Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Μυτιλήνης, η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λοζάνης από την Τουρκία,. Πρόκειται για έκθεση που έγινε στα πλαίσια των γιορτασμών της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Αποτελείται από εντυπωσιακά στιγμιότυπα ζωής, που αναδύθηκαν μέσα από το μαγνητοσκοπημένο και γραπτό υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε μέσα από συνεντεύξεις.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έφυγαν οικειοθελώς από τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν. Γεγονότα τραγικά, που στιγμάτισαν τον πολιτικό βίο της χώρας, εξανάγκασαν τους περισσότερους Ρωμιούς της Πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Για παράδειγμα, όλοι πλέον γνωρίζουν για τα γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955. Η παρούσα έκθεση έρχεται να συμβάλει στην τεκμηρίωση μιας ιστορικής πραγματικότητας, δηλαδή, της πνευματικής, οικονομικής και κοινωνικής ακμής μίας ομάδας συμπολιτών μας, που έφυγαν, και τους οποίους και η Πόλη, με τη σειρά της, νοσταλγεί.

Μοιράσου το άρθρο!