Πολιτική

30/11/2011 - 13:03

Κάλεσμα από την Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών

Προϋπολογισμός ταξικής αναδιανομής, που επιβαρύνει με ληστρικό τρόπο τους εργαζόμενους και την κοινωνία είναι αυτός δρομολογεί η κυβέρνηση, ελαφρύνοντας ή πριμοδοτώντας με σκανδαλώδη τρόπο τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Δείχνει ότι και σε περιόδους κρίσης συνεχίζεται ακόμη πιο εντατικά η αναδιανομή του πλούτου προς όφελος τους. Πολύ περισσότερο όταν προτείνεται από μια κυβέρνηση μαύρου μετώπου ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό «τραπεζίτη», σε συνθήκες ΕΕ, τρόικα και ΔΝΤ.

  • 71,1% των κρατικών δαπανών πάνε για τόκους-χρεολύσια-ενίσχυση των τραπεζών. Σε απόλυτο αριθμό 120,9 δις € πηγαίνουν κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών, ενώ μόλις το 11,4% των δαπανών (19,4 δις) αφορούν μισθούς και συντάξεις του δημοσίου και 10.1% (17,1 δισ.) υγεία, παιδεία, ασφαλιστικά ταμεία, συγκοινωνίες.
  • Αύξηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ (κατά 16,8%), για εξοπλιστικά προγράμματα (κατά 67%), για τις δυνάμεις καταστολής (κατά 4,4%).
  • Από τα 53,3 δις € των φορολογικών εσόδων, τα 43,4 θα προέλθουν από το λαό ενώ μόλις 2,2 δις από τις εταιρείες. 29% είναι η αύξηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε σχέση με το 2011, με αντίστοιχη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των εταιρειών κατά 13%. Σε ένα περιβάλλον κατακρεουργημένων μισθών και συντάξεων αυξάνονται οι φόροι, τα χαράτσια, ο ΦΠΑ κλπ για τους εργαζόμενους ενώ ο συντελεστής φορολόγησης των ανωνύμων εταιριών μειώνεται, για μια ακόμη φορά, από 24% σε 20%.
  • Μείωση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις. Από 20,1 δις το 2010 σε 19,4 δις (ή 3,3%) όταν μάλιστα και πέρυσι το αντίστοιχο κονδύλι περικόπηκε κατά 1,1%. Ταυτόχρονα, προβλέπεται μείωση κατά 9% των επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, τη στιγμή που με το λεγόμενο κούρεμα θα χάσουν περίπου 12,5 δις.
  • Δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 2,75% του ΑΕΠ.

v      1,74 περίπου δις για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για μισθούς–συντάξεις (μείωση κατά 129 εκατ.) και 2,9 εκατ., για λειτουργικές δαπάνες (μείωση κατά 14,3 εκατ.).

v      2,19 δισ. περίπου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μείωση κατά 192 περίπου εκατ. του κονδυλίου για μισθούς και συντάξεις και κατά 21 εκατ. του κονδυλίου των λειτουργικών δαπανών.

Η υποχρηματοδότηση και η αποκέντρωση της εξεύρεσης πόρων είναι οι θεραπαινίδες του οράματος του «νέου σχολείου» της κας Διαμαντοπούλου και προδιαγράφουν με ακρίβεια την ταξική του κατεύθυνση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

11:00 ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Μοιράσου το άρθρο!