Πολιτική

13/11/2013 - 09:19

Κάτι «βρωμάει» με το όχημα καθαρισμού στην παραλία της Ερεσού

yle="text-align: justify;">Από ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Κ. ΕΡΕΣΟΥ
ΥΠΟΠΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ
Κάποιοι επιμένουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα στην Ερεσό με δραστηριότητες που διεγείρουν σοβαρότητα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις τους.
ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ
Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2013 εμφανίστηκε στη θέση Αφεντέλη της Παραλίας της Ερεσού ιδιωτικό τρακτέρ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, που έφερε ειδικό εργαλείο για τον καθαρισμό της παραλίας, το οποίο σάρωσε περί τα 1-2 στρέμματα, ώσπου οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν προς τον χειριστή του οχήματος την απορία τους για το είδος εργασιών που εκτελούσε.
Τότε ο χειριστής, αφού απάντησε ότι κάνει καθαρισμό της παραλίας και πληρώνεται από κάποιο πρόγραμμα «ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ», σταμάτησε την εργασία του, έβγαλε μερικές φωτογραφίες της περιοχής και στη συνέχεια αποχώρησε και ζήτησε από το ξενοδοχείο AEOLIAN VILLAGE την άδεια να σταθμεύσει στο προαύλιο του ξενοδοχείου το τρακτέρ ως τη Δευτέρα το όχημα, οπότε και θα συνέχιζε την εργασία του. Τελικά, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, το όχημα αναχώρησε από την Ερεσό δίχως να γίνει καμία άλλη εργασία στην παραλία.
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Αρχικά, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Ερεσού, αναζητώντας απάντηση για την δραστηριότητα του εν λόγω οχήματος, απευθύνθηκε σε παράγοντα της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος πιθανολόγησε ότι πρόκειται για κάποιο πρόγραμμα καθαρισμού ακτών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.
Επειδή, όμως, η απάντηση δεν κρίθηκε πειστική ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Σ. Δουγαλέρης επικοινώνησε με τις πιθανώς εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Κτηματική Υπηρεσία) για ενημέρωση, αλλά όλοι δήλωσαν άγνοια του γεγονότος.
Στη συνέχεια, αναζητώντας έγκυρες απαντήσεις, με απόφαση του Τ.Σ. απευθύνθηκε ερώτημα προς το Δ. Λέσβου, την Περ. Β. Αιγαίου και την Κτηματική Υπηρεσία Λέσβου, στο οποίο ανταποκρίθηκε ΜΟΝΟ η Δ/νση Τουρισμού της Περ. Β. Αιγαίου, δηλώνοντας πλήρη άγνοια.
ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται πολλά και σοβαρά:
1.    Τι είδους πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτεί τον καθαρισμό μόνο 2 στρεμμάτων της ακτής της Ερεσού και μάλιστα μετά τη λήξη (ουσιαστικά) της τουριστικής περιόδου;
2.    Με ποιο κριτήριο, αν τελικά υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, επιλέγει να γίνει καθαρισμός μόνο στην πιο απομακρυσμένη θέση της παραλίας της Ερεσού; Σε τι αποσκοπεί η επιλογή αυτή;
3.    Έχει σχέση η δραστηριότητα του αγνώστου οχήματος με την αυθαίρετη (χωρίς την γνωμοδότηση του Τ.Σ. της Δ.Κ. Ερεσού) απόφαση του Δ. Λέσβου για τη δημιουργία θέσης θαλασσίων σπορ στο Αφεντέλη, η οποία θα παραχωρούταν σε ιδιώτη έναντι ευτελέστατου τιμήματος;
4.    Έχει σχέση ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πέτρας με το αγνώστου ταυτότητας όχημα και ποια;
5.    Έχει σχέση η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δ. Λέσβου με την δραστηριότητα του εν λόγω οχήματος και ποια;
6.    Γιατί κανένας αρμόδιος του Δ. Λέσβου ΔΕΝ απάντησε στο ερώτημα του Τ.Σ. της Δ.Κ. Ερεσού;
7.    Τελικά, ποιοι είναι οι στόχοι αυτής της ύποπτης δραστηριότητας και σε τι αποσκοπούν οι χρηματοδότες της;


Για το Τ.Σ. της Δ.Κ. Ερεσού
Η Πρόεδρος
Παναγιώτα Τελωνιάτη

Μοιράσου το άρθρο!