Πολιτική

14/01/2022 - 19:16

Μεγάλη φωτιά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.... Μεγάλη αθλιότητα!

Πολύ μεγάλη πυρκαγιά  πριν από λίγο στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ. Η φωτιά εκδηλώθηκε από θερμαντικό σώμα σε rubb hall no 13  το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς και στο οποίο ζούσαν 40 άτομα. Σύμφωνα με το Moria Corona Awareness Team αιτία της πυρκαγιάς ήταν τεχνικά προβλήματα που δεν διορθώθηκαν από πολύ καιρό είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα

 

Σχόλιο της ΤΕ Λέσβου για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ

 

Η νέα φωτιά που ξέσπασε σε μεγάλη σκηνή στο ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ δείχνει για άλλη μια φορά ότι η αθλιότητα σε Κέντρα φυλακές δεν έχει τελειωμό όπως και αν αυτές βαφτίζονται, ανοιχτές ή κλειστές. 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε Rubhall έρχεται σε συνέχεια των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση που για αρκετές ώρες τις προηγούμενες νύχτες άφησαν τους πρόσφυγες χωρίς θέρμανση μέσα στο κρύο. 

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν προχώρησε σε διπλανές σκηνές και σβήστηκε, ενώ ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες δεν σημαίνει ότι η κατάσταση και οι όροι ζωής των διαμενόντων και των εργαζομένων μέσα στο ΚΥΤ δεν παραμένουν επικίνδυνες. 

Πρέπει άμεσα με την ευθύνη του Υπουργείου και της Διοίκηση του ΚΥΤ: 

  • Να αποκατασταθεί η στέγαση και η σίτιση των προσφύγων που επλήγησαν.
  • Να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.
  • Να γίνει ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει άλλο τέτοιο συμβάν και μάλιστα σε συνθήκες κακοκαιρίας.  

 

Και αυτό το περιστατικό βέβαια αντιβαίνει στη δήθεν ομαλή πραγματικότητα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας τη διατήρηση του ΚΥΤ αλλά και την κατασκευή νέας δομής στη Βάστρια (αλήθεια τι θα σήμαινε πυρκαγιά μέσα σε δασική έκταση;). 

Τα αιτήματα του Λεσβιακού λαού παραμένουν επίκαιρα και ρεαλιστικά: 

  • Καμία νέα δομή, να κλείσει η φυλακή του Καρά-Τεπέ. 
  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων, να τους δοθούν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους, με κατάργηση όλων των συμφωνιών της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν. 

 

Μοιράσου το άρθρο!