Πολιτική

24/06/2022 - 12:36

Μέσα στο 2023 δημοπρατείται το φράγμα Τσικνιά

Στη Λέσβο ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής

Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ο κύριος Καραμανλής ξεκίνησε την περιοδεία του στη Λέσβο με επίσκεψη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνει στο μεταναστευτικό. «Βρήκαμε ευήκοα ώτα στα προβλήματά μας» τόνισε ο κ Μουτζούρης.

Ο κ Καραμανλής επεσήμανε ότι «ο τόπος πέρασε πολλά προβλήματα πέρασε πολλές δυσκολίες η σημερινή κυβέρνηση, στάθηκε κοντά στα μεγάλα προβλήματα η Λέσβος δεν θυμίζει τίποτα από το 2019 και επεσήμανε ότι, τα ακριτικά μέρη όπως είναι η Λέσβος χρειάζονται έργα τα τελευταία τρία χρόνια είπε γίνονται στην Λέσβο έργα 170 εκατομμυρίων ευρώ η κεντρική Πολιτεία δεν ξεχνάει τη νησιωτική Ελλάδα και τα έργα που ξεκινήσαμε το 2014 σήμερα τα ολοκληρώνουμε».

Ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Καλλονής Σιγρίου, ενώ ανακοίνωσε τη δημοπράτηση μέσα στο 2023 ,του έργου του φράγματος Τσικνιά και δεσμεύτηκε να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου της νότιας παράκαμψης.

Ο Υπουργός Υποδομών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, ακολούθως  θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντα και αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιτόπια επίσκεψη στο οδικό έργο Καλλονής Σιγρίου .

Θα κάνει δύο στάσεις, στην πρώτη θα ενημερωθεί από τον εργολάβο για την πορεία του έργου και στη δεύτερη θα ενημερωθεί για την πορεία των ανασκαφών που γίνονται από το μουσείο φυσικής ιστορίας απολιθωμένου δάσους. Στο λιμάνι Σιγρίου θα δει το λιμενικό έργο που ολοκληρώθηκε.

 

Δήμητρα Λαχουρή / ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!