Πολιτική

29/05/2021 - 07:24

Μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στη Λέσβο: “Μισοκλείνουν” μια τρύπα και ανοίγουν μια άλλη - Ανακοίνωση ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Υγείας του ΚΚΕ σχετικά με τις μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού.

Δεν πέφτουμε  από τα σύννεφα, που για ακόμα μια φοράη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και η Β' ΔΥΠΕ,  «απογειώνουν» την επικίνδυνη  πολιτική των «μπαλωμάτων» και των μετακινήσεων. Αφού αντί να προσλάβουν με επείγουσες διαδικασίες όλο το  διαθέσιμο υγειονομικό προσωπικό, για να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν, αποδυναμώνουν ακόμα παραπέρα τις ήδη αποψιλωμένες δημόσιες δομές. Για να μην μιλήσουμε για τις λογικές που θεωρούν επαρκώς στελεχωμένες τις μονάδες υγείας του νησιού, όταν αυτές λειτουργούν στα όρια της ασφαλείας με προσωπικό το οποίο δεν μπορεί ούτε καν να αρρωστήσει.   

   Αγνόησαν  επιδεικτικά τις αγωνίες και τις ανάγκες  των κατοίκων του νησιού και των υγειονομικών και προχώρησαν σε μετακίνηση του μοναδικού γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Μανταμάδου για δύο μέρες της βδομάδας στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, καθώς και γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Μόριας.  Ουσιαστικά επαναλαμβάνουν το ίδιο “έργο”.  Κάνουν μετακινήσεις υγειονομικών από τη μία δημόσια μονάδα στην άλλη. “Μισοκλείνουν” μια τρύπα και ανοίγουν μια άλλη, αγνοώντας τους κινδύνους που απορρέουν από την πολιτική τους. Κινδύνους υπαρκτούς, όπως τα 120- 150 χιλιόμετρα πήγαινε έλα σε ένα δρόμο καρμανιόλα, που διανύουν οι μετακινούμενοι γιατροί για να εφημερεύσουν.  

     Για να εφημερεύσουν σε ένα άγνωστο περιβάλλον χωρίς υποστήριξη,με προσωπικό και με ασθενείς που δεν γνωρίζουν. Ταυτόχρονα, διαλύει κάθε ίχνος εργασιακών δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας μετατρέποντάς τους σε περιπλανώμενους θιάσους και αποδυναμώνοντας έτσι την ήδη αποδυναμωμένη ΠΦΥ και το νοσοκομείο. 

    Τι να περιμένουμε  άλλωστε από μια τέτοια εγκληματική πολιτική, που ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού και τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών ως  κόστος! 

Στην  πράξη βέβαια έχει αποδειχθεί, ότι η λογική της κινητικότητας για την κάλυψη των τεράστιων κενών προσωπικού, δεν έλυσε, ούτε μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά το συντηρεί και το διογκώνει. 

Κανένας συμβιβασμός με αυτή τη πολιτική. Η ανακύκλωση του προσωπικού δεν αποτελεί ενίσχυση του ΕΣΥ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα : 

  •  Να καλυφθούν τώρα, με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, όλα τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό στις δομές της δημόσιας Υγείας της Λέσβου και  να στελεχωθούν με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες.
  • Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που εργάζεται ήδη σε αυτές,  με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Καλούμε το λαό της Λέσβου μαζί με τους υγειονομικούς να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγειά  τώρα.

Μοιράσου το άρθρο!