Πολιτική

14/05/2020 - 14:41

Νίκη Τσιριγώτη: Τελικά κύριε Δήμαρχε, φροντίζονται τα χωριά;

Δήλωση σχετικά με τη σημερινή «απάντηση» του γραφείου τύπου του Δήμου Μυτιλήνης στο δελτίο τύπου της παράταξής μας:

 

 

Θα σας απαντούσαμε με την ίδια ευκολία ότι σε «φτηνή» δημιουργία εντυπώσεων προβαίνετε εσείς κύριε Δήμαρχε, αλλά επειδή ζυγίζουμε τη σκέψη και τα λόγια μας ξέρουμε ότι μόνο «φτηνά» δεν κοστίζει η επικίνδυνη πολιτική σας που απαξιώνει τα χωριά μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αφού μπήκατε στον «κόπο» να «απαντήσετε» στο δελτίο τύπου της παράταξής μας, περιμένουμε να μας απαντήσετε στη συνέχεια πρώτον εάν εσείς κύριε Δήμαρχε έχετε αυτοπρόσωπη παρουσία «που και που» στα εν λόγω χωριά για να επιθεωρήσετε το «έργο» σας και δεύτερον εάν η δημοτική αρχή είναι αλήθεια ευχαριστημένη με την εικόνα αυτή των εν λόγω χωριών, των υπόλοιπων χωριών αλλά και της πόλης.

Οι ανάγκες των χωριών δεν λύνονται με 4 μεροκάματα εργατών που άγονται και φέρονται από χωριό σε χωριό μετά από 8 μήνες ανάληψης του δήμου από τη δημοτική σας αρχή, κύριε Δήμαρχε. Και τα παράπονα του κόσμου που σχεδόν μόνος του φροντίζει τα χωριά του κι ας πληρώνει ένα σωρό στα ανταποδοτικά είναι πάρα πολλά, μην κλείνετε τα αυτιά σας. Τις εθελοντικές δράσεις πάντως των συμπολιτών μας μπορείτε να τις βρείτε σε φωτογραφίες στο διαδικτυακό και στον έντυπο τύπο, ακόμα κι αν δεν είστε με φυσική παρουσία στα μέρη αυτά του νησιού μας.

Και τέλος, εμείς καλοπροαίρετα θα συνιστούσαμε με τη σειρά μας σε εσάς, στα στελέχη σας, στο γραφείο τύπου σας και στους συνεργάτες σας που εργάζονται και υπερωριακά, να ελέγχετε σχολαστικά πρώτα τα δελτία μας και τα όσα αναγράφονται σε αυτά, μετά τα όσα εισηγείστε στα συμβούλια και ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοί σας, και στη συνέχεια τα όσα μας απαντάτε με τα δελτία σας («ακριβού» εντυπωσιασμού πάντα τα δικά σας), γιατί εκτίθεστε.

Για την ιστορία, υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στις αποφάσεις που λάβατε για απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες εργολάβους της κοπής των χόρτων κοινόχρηστων χόρων, οδών κλπ (76.086€ για όλο το Δήμο – 11.583€ για τη δημοτική ενότητα Ευεργέτουλα) και του καθαρισμού οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων (140.000€ για όλο το Δήμο) λόγω κορονοϊού όπως επικαλεστήκατε και έλλειψης προσωπικού. Αν όλα είναι εύρυθμα και καθαρά λοιπόν, τότε «τζάμπα» οι απευθείας αναθέσεις! Αν πάλι η εικόνα που επικαλείστε είναι το «αποτέλεσμα» των απευθείας αναθέσεων, τότε … άξιος (;) κατά τους ισχυρισμούς σας ο μισθός αυτών που τις έλαβαν (τις εργολαβίες) αφού διεκπεραίωσαν ως φαίνεται το έργο πριν (;) τους ανατεθεί η δουλειά!

Τελικά κύριε Δήμαρχε, φροντίζονται τα χωριά; Και αν ναι, ξέρετε από ποιόν;

Οι εργάτες και οι υπάλληλοι του δήμου μας σίγουρα υπερβάλλουν εαυτούς, αλλά μη τους θυμάστε μόνο όταν σας βολεύει, ούτε να τους επικαλείστε σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Αν νοιάζεστε για όλους αυτούς, τότε να απαιτήσετε μόνιμο προσωπικό και να στελεχώστε τις υπηρεσίες του δήμου και τις κοινότητες, για να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες όλων.

Κι επειδή ξέρουμε ότι η πολιτική σας δεν το επιτρέπει αυτό, σας ενημερώνουμε ότι εμείς θα το κάνουμε, θα φωνάζουμε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως επίσης θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας και θα διεκδικούμε λύσεις για αυτά. Ακόμα κι αν σας ενοχλεί, όπως φάνηκε.

Μυτιλήνη 14/05/2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!