Πολιτική

13/08/2012 - 12:23

Ο Δήμαρχος Λέσβου στις εκδηλώσεις Πολιχνίτου,Καλλονής,Μήθυμνας

Ο Δήμαρχος Λέσβου  στις εκδηλώσεις Πολιχνίτου,Καλλονής,Μήθυμνας

Βασιλικά

Βασιλικά

Σκάλα Πολιχνίτου

Σκάλα Καλλονής

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Βουνάτσο και Νίκο Κατράνη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών, Λάκη Γαβαλά και Τοπικούς Συμβούλους, την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2012, το απόγευμα, στα Βασιλικά, παρέστη στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικών «Ο Άγιος Ραφαήλ», προς τιμήν του αείμνηστου Ιατρού Αντωνίου Γεωργαντίδη, ο οποίος επί πενήντα και πλέον έτη προσέφερε αφειδώς τις υπηρεσίες του στα Βασιλικά και στις γύρω περιοχές.
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμωμένου, ως ανθρώπου, ως ιατρού, ως κοινωνικής προσωπικότητας, ως δημοκρατικού πολίτη, παραδείγματα προς μίμηση νεότερους. Συνεχάρη τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικών «Ο Άγιος Ραφαήλ», Λάκη Γαβαλά, για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της εκδήλωσης και αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση του να στηθεί προτομή του τιμωμένου στην Πλατεία του χωριού και την ονομασία της με αποκάλυψη μαρμάρινης πλάκας σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΙΔΗ»
Ακολούθως, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Βασιλικών και το βράδυ της ίδιας ημέρας παρακολούθησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σκάλα Πολιχνίτου, για τη «Γιορτή της Τράτας». 
Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2012, το βράδυ, ο κ. Βουνάτσος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Λευτέρη Βογιατζή και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας, Στέλιο Τσανακτσή, στο Κάστρο Μήθυμνας, παρουσία των προσκεκλημένων Δημάρχων Ακτσάϊ, Cahit Inceoglou και Αδραμυτίου, Tuncay Kilic, παρακολούθησε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο: «Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Στο Φεστιβάλ που οργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Παραδοσιακών Χορών Δ.Ε. Μήθυμνας «ο Μόλυβος», το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας – Πολιτισμού Δήμου Λέσβου και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2012, συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Δ.Ε. Μήθυμνας «ο Μόλυβος», ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου Αθήνας, η Παλλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου Αττικής, ο Ε.Θ.Ο.Κ. και χορευτικό από το Δήμο Ακτσάϊ Τουρκίας.
Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012, το βράδυ, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, Βαγγέλη Γιαβάση, Γιάννη Τσακίρη, Γιάννη Βατό, Ηλία Κουνιαρέλλη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρη Μαρινάτο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Θανάση Ελευθερίου και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κεραμίου, Ροδόκλεια Παλαιολόγου, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σκάλα Καλλονής, για τη γιορτή της Σαρδέλας.
 

Μοιράσου το άρθρο!