Πολιτική

15/05/2015 - 12:29

Οι προτάσεις του Δήμου Λέσβου που αφορούν τον τομέα κοινωνικής πολιτικής

Η

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου,  απέστειλαν τις προτάσεις του Δήμου Λέσβου που αφορούν τον τομέα κοινωνικής πολιτικής, στον υπό διαβούλευση  σχεδιασμό της Περιφερειακής Στρατηγικής Καταπολέμησης της Φτώχειας και Κοινωνικής Ένταξης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου .
Πιο συγκεκριμένα:  
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ:
Ο Δήμος Λέσβου και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ και ο Οργανισμός ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, προτείνουν  για ένταξη στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχιας και την κοινωνική ένταξη, τις εξής δράσεις και έργα:
1) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: ΕΡΕΣΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ και ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΤΕΡΠΑΝΔΟΥ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΠΑΜΦΙΛΩΝ.
2) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ 2 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ.
3)ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
4)   ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΥΘΗΜΝΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ- ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ.
5) ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ—ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ. (επιχορήγηση λειτουργικών)
6) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ & ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟΡΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΙΑ, ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
7) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
8) ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ  ΡΟΜΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.   
 

Μοιράσου το άρθρο!