Πολιτική

13/09/2020 - 16:37

Ολοένα και γεμίζει η νέα δομή στον Καρά - Τεπέ.... εγκαταστάθηκαν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες - μετανάστες

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με ανακοίνωσή του ενημερώνει για την εξέλιξη των εργασιών στον Καρά - Τεπέ. Παραλλήλα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για 7 άτομα που ανιχνεύθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μετέδωσε το πρωί το Lesvosnews.net / H φωτογραφία πάντως που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι άκρως αποκαλυπτική. Μια νέα δομή έχει γεννηθεί κοντά στον αστικό ιστό της πόλης και στις επιχειρήσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης σκηνών για τη στέγαση των επωφελούμενων.

Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση χώρων διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, χώρου για τη διενέργεια ελέγχων για COVID-19, καθώς και ειδικού χώρου υγειονομικής απομόνωσης των κρουσμάτων. Η διαδικασία εισόδου στο κέντρο προϋποθέτει απαρεγκλίτως την πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των επωφελούμενων, καθώς και τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου για COVID-19. Ήδη, έχουν ανιχνευθεί 7 θετικοί στον ιό επωφελούμενοι.

Επιπλέον, έχουν, μέχρι στιγμής, εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 επωφελούμενους (οικογένειες και ευάλωτες ομάδες) σε σκηνές, ενώ η επανέναρξή της διαδικασίας καταγραφής και εισόδου έχει λάβει χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το κέντρο για λόγους ασφαλείας θα παραμένει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η διαδικασία τροφοδοσίας και παροχής πόσιμου νερού λαμβάνει χώρα ομαλά. Επιπροσθέτως, έχει πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των σκηνών, ενώ η τοποθέτηση των επωφελούμενων σε σκηνές πραγματοποιείται με βάση την εθνικότητα τους.

Μοιράσου το άρθρο!