Πολιτική

23/01/2013 - 14:19

Παρέμβαση Ν. Σηφουνάκη για το ζήτημα της διασύνδεσης του Νοσοκομείου Λήμνου με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Παρέμβαση Ν. Σηφουνάκη για το ζήτημα της διασύνδεσης του Νοσοκομείου

Στο ζήτημα της διασύνδεσης του Νοσοκομείου Λήμνου με το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέρθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/01/2013.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι τόσο η διοικητική αυτοτέλεια, όσο και η αυτοτέλεια στην παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας πρέπει να διατηρηθεί και στα δύο νοσοκομεία, χωρίς καταργήσεις ή συγχωνεύσεις ειδικοτήτων που δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων.

Η Λήμνος, τόνισε, έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο - που με πολύ προσπάθεια, κόπο και χρόνο κατασκευάσθηκε ασχολούμενος καθημερινά την περίοδο 1996-2003  – και μπορεί πράγματι – στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων -  να υπάρξει ενιαίος-κοινός μηχανισμός στη διενέργεια διαγωνισμών για τη προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού. Ωστόσο, στα διοικητικά θέματα, όπως π.χ. η καλή συνεργασία και κάλυψη αναγκών των Κέντρων Υγείας Λέσβου από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ή της λειτουργίας του Πολυιατρείου Μούδρου από το Νοσοκομείου Λήμνου, η διατήρηση της αυτονομίας των δύο νοσοκομείων είναι αναγκαία.

Μοιράσου το άρθρο!