Πολιτική

18/02/2020 - 18:42

Ποιος κρατάει τους πρόσφυγες - μετανάστες στα νησιά;

Ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε στον Κώστα Μουτζούρη

Κι ενώ η Κυβέρνηση και ο Υπουργός  Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης - όπως και η προηγούμενη Κυβέρνηση - μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι η συμφωνία Ε.Ε. Τουρκίας κρατάει τους πρόσφυγες - μετανάστες στα νησιά μας η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. 

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται σήμερα ζήτησε διευκρινίσεις από τον Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαριτή Σχοινά:

«...η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά εως ότου ληφθεί απόφαση επι της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτή δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία ...»  είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Σχοινάς.

Είναι πλέον προφανές ότι οι Κυβερνήσεις έκαναν φυλακές ψυχών τα νησιά για να περιορίσουν το πολιτικό κόστος της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά. Κάθε άλλο που μας λένε είναι απλά παραμύθι...

Τέλος ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαΐκης Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά την έρευνα της τελευταίας εβδομάδας στο Βόρειο Αιγαίο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και σχετική μελέτη, που εκπονήθηκαν με ανάθεση απο την Περιφέρεια. Βασικό εύρημα της έρευνας αναφέρει ότι το 90% των νησιωτών μας πιστεύει ότι επηρεάστηκε αρνητικά η ζωή του από τις ροές μεταναστών. Η έρευνα ανατέθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην ΚΑΠΑ Research και παραδόθηκε όπως έχουμε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες.

Μοιράσου το άρθρο!