Πολιτική

09/06/2020 - 16:25

Ποιος θα προστατέψει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο - Ερώτηση στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας

 

Θέμα: Μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών κινδύνων που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

 

Σύμφωνα με επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου – Λήμνου – Αγίου Ευστράτιου εντοπίζονται μια σειρά από προβλήματα σχετικά με την προστασία της Υγείας που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα με την επιστολή της διαμαρτύρεται για την ανυπαρξία κατάλληλα διαμορφωμένων λεωφορείων ώστε να μεταφέρονται μετανάστες και πρόσφυγες στους χώρους που έχουν ορισθεί για την παραμονή τους σε καραντίνα, με αποτέλεσμα η μεταφορά τους να γίνεται με υπηρεσιακά αυτοκίνητα. 

Επίσης η Ένωση ζητεί από την κυβέρνηση να μισθώσει κατάλληλα λεωφορεία με εξοπλισμένους κατάλληλα οδηγούς, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά προσφύγων και μεταναστών προς τους χώρους της καραντίνας. Καταγγέλλεται επίσης ότι το προσωπικό του λιμενικού δε γνωρίζει πολλές φορές τους χώρους που έχουν οριστεί για καραντίνα και ότι με δικά του έξοδα μισθώνονται αυτοκίνητα για τη μεταφορά των ιατρών του ΕΟΔΥ. Επίσης ζητείται από την κυβέρνηση να στελεχώσει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με το ανάλογο προσωπικό, ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στους ελέγχους σε πρόσφυγες και μετανάστες καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση σχετικά με τη μίσθωση κατάλληλα διαμορφωμένων λεωφορείων για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών προς του χώρους που έχουν ορισθεί για καραντίνα;
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για να είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών όλες τις μέρες της βδομάδας; 

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

 

Μοιράσου το άρθρο!