Πολιτική

21/03/2012 - 12:46

Π.Πατερέλλης: κροκοδείλια δάκρυα χύνει ο Δήμαρχος για το ναυάγιο της Συνεταιριστικής

yle="text-align:justify;">Παρέμβαση Π. Πατέρελλη για τα χρήματα του Δήμου Λέσβου στη Συνεταιριστική Τράπεζα

Τα μέλη της Δημοτικής μας παράταξης παρακολουθούν  με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία  τις εξελίξεις στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου, μετά την επιβληθείσα διακοπή λειτουργίας της απ’ την Τράπεζα της Ελλάδος. Χιλιάδες συμπολίτες μας , μεριδιούχοι, καταθέτες, εργαζόμενοι  και κάθε είδους συναλλασσόμενοι με την Συνεταιριστική Τράπεζα βιώνουν την ανασφάλεια που δημιουργείται και τις συνέπειες στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή στη Λέσβο και στη Λήμνο.

Πληροφορηθήκαμε ότι στην επιτροπή που συγκροτήθηκε και μετέβη στην Αθήνα για περαιτέρω συνεννοήσεις (παράγοντες της Συνεταιριστικής, και εκπρόσωποι φορέων του Νομού) συμμετέχει και ο Δήμαρχός μας κ. Βουνάτσος.  Συμφωνούμε, πολύ καλά έπραξε, έτσι επιβάλλει η δεοντολογία και η αίσθηση του καθήκοντος απ’ το δημόσιο αξίωμα που υπηρετεί.

Διερωτάται όμως κάθε νοήμων πολίτης : Τώρα θυμήθηκε τις υποχρεώσεις του? Τώρα μεταμελήθηκε? ή τώρα συνειδητοποίησε τις ευθύνες του και «χύνει κροκοδείλια δάκρυα» περιεχόμενος τα διάφορα γραφεία της Αθήνας?

Ο Δήμαρχός μας όταν απέπεμψε τον αντιδήμαρχό του κ. Πατέστο (παράλληλα και πρόεδρο της Συνεταιριστικής) δεν απέσυρε  και ο Δήμος το μεγαλύτερο μέρος των  καταθέσεων  του απ’ την Συνεταιριστική Τράπεζα?    Η ενέργεια μάλιστα  αυτή συντελέστηκε σε χρόνο όξυνσης της οικονομικής κρίσης και επηρέασε αρνητικά την ρευστότητα της Τράπεζας. Δηλαδή για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια του και τον εσωπαραταξιακό ανταγωνισμό, «τιμώρησε» την Τράπεζα!

Πέρα απ’ την μικρόψυχη και μισαλλόδοξη αυτή τακτική του κ. Δημάρχου, σήμερα ο Δήμος Μυτιλήνης είναι και για άλλο λόγο εκτεθειμένος έναντι της Συνεταιριστικής. Όπως πληροφορηθήκαμε  αθέτησε υποχρέωση του για διατήρηση μίνιμουμ καταθέσεων ύψους τουλάχιστον  600 χιλ ευρώ, απορρέουσα απ’ τη σύμβαση χορήγησης μεγάλου δανείου (ελήφθη επί Δημαρχίας  Α. Γιακαλή), το οποίο αποπληρώνεται και απ’ την καταβολή στη Τράπεζα των τροφείων των  νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.  

Δυστυχώς αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα σε ό, τι αφορά στην ανάμειξη και στην ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής στα τεκμαιρόμενα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου.  Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες της Λέσβου όπως και η αξιολόγηση του «δακρυρροούντος» σήμερα  κ. Βουνάτσου. 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

   Πατερέλλης Παντελής 

Μοιράσου το άρθρο!