Πολιτική

16/09/2013 - 15:07

Π.Πατερέλλης: πρωταθλητής απραξίας ο Δήμος Λέσβου στην απορρόφηση χρημάτων

Π

ΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΑΘΕΣΗΜΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!!!

Με σημερινή δήλωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος – Δημιουργική πορεία « κ. Παντελής Πατερέλλης, επισημάνει τα εξής:


"Μία άλλη θλιβερή διάκριση φαίνεται να κερδίζει ο Δήμος Λέσβου, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο μέχρι τώρα έχει προς  διάθεση 800 εκατ. ευρώ για εξόφληση  οφειλών, σε εργολάβους, προμηθευτές, εργαζόμενους κ.α. που αφορούν έως το τέλος του 2010, δηλαδή των τέως «Καποδιστριακών Δήμων».  Απ τους 325 Δήμους της χώρας πολύ λιγοι, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Δήμος,  μέχρι σήμερα δεν απορρόφησαν ούτε ένα ευρώ απ τις διατεθείσες προς τον σκοπό αυτό πιστώσεις.


Ο Δήμος μας έχει πιστωθεί απ το Υπουργείο Εσωτερικών για εξόφληση χρεών των 13 τέως «Καποδιστριακών» Δήμων της Λέσβου με 7,5 εκ. ευρώ.  Απ το ποσό αυτό τα μισά περίπου αφορούν στον τέως Δήμο Μυτιλήνης, που έχει απόλυτα εναρμονισμένη με τις κρατούσες διατάξεις οικονομική υπηρεσία και συνεπώς δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο πρόβλημα  η προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών κάθε επί μέρους υποχρέωσης.


Είναι απορίας άξιο  πως η Δημοτική Αρχή αδρανεί προκλητικά, αφού  τόσο καιρό δεν μπόρεσε να συντονίσει την οικονομική υπηρεσία για να εξοφληθεί , έστω μέρους των παλαιών αυτών χρεών.  Στη περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αν μη τι άλλο,  η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής Λέσβου, τραγική εξαίρεση κατά το Υπουργείο Εσωτερικών, σ όλη τη χώρα, αποτελεί εγκληματική αδιαφορία.
Η παράταξη μας έχει κάνει προτάσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Οικονομική Επιτροπή για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος δηλαδή να χαθούν πιστώσεις από ολιγωρία και κακό χειρισμό δυστυχώς όμως η μικροπολιτική πρυτανεύεσαι  των συμφερόντων του τόπου και κάθε φορά αναγκαζόμαστε να δίνουμε αγώνα για τα πλέον αυτονόητα. "

   
Ο επικεφαλής της παράταξης
Λέσβος Δημιουργική Πορεία
Παντελής Πατερέλλης
 

Μοιράσου το άρθρο!