Πολιτική

11/12/2012 - 14:57

Προς κατάργηση (;) το Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου - Αναφορά Π. Βογιατζή

Προς κατάργηση (;)  το Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου - Αναφορά Π. Βογιατζή

trong>Αναφορά προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου.

Ο Βουλευτής σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ενδεχόμενο της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος στο Πλωμάρι θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Για το λόγο αυτό κατέθεσα σήμερα σχετική αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Δένδια, μεταφέροντας το σχετικό αίτημα του  Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου.

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, να προτείνει την παραχώρηση εντελώς δωρεάν ή έναντι ενός συμβολικού τιμήματος κενών δημοτικών αιθουσών που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη στέγαση των Υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου εντός του Δημοτικού Μεγάρου, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για την απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή του Πλωμαρίου έχει πραγματικά αποδυναμωθεί σημαντικά με την απομάκρυνση αρκετών Δημοσίων Υπηρεσιών.

Με τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μου, έχω με κάθε ευκαιρία εκφράσει την ανάγκη κατανόησης από μέρους της Πολιτείας της ιδιαιτερότητας που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές της χώρας και της επιβίωσης των κατοίκων στα νησιά μας. Δυστυχώς, η παρούσα οικονομική συγκυρία έχει επιβάλει ένα δημοσιονομικό εξορθολογισμό που έχει κατά περίπτωση επιφέρει περισσότερες δυσκολίες, παρά επιθυμητές λύσεις.

Ευελπιστώ πραγματικά, ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δένδιας, θα κατανοήσει τις ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής, πρόσφατα άλλωστε ζήτησα από τον ίδιο και την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος των παράνομων μεταναστών που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Λέσβος, και θα επιτρέψει τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου στις κενές αίθουσες του Δημοτικού Μεγάρου».

 

Μοιράσου το άρθρο!