Πολιτική

04/12/2013 - 20:21

Ψάχνοντας τους τίτλους ιδιοκτησίας του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">της Μαρίας Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Νέα απρόοπτη καθυστέρηση στο έργο της υποστύλωσης του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, η ολοκλήρωση του οποίου δεν αναμένεται πριν το 1ο τρίμηνο του 2014.
Αυτή τη φορά η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, ανακάλυψε ότι το Κολυμβητήριο δεν ανήκει στο Δήμο Λέσβου, αλλά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης, όταν ξεκίνησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του τη διαδικασία έκδοσης των αδειών, ώστε να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει το έργο της υποστύλωσης, αναζήτησαν τους τίτλους ιδιοκτησίας από το Υποθηκοφυλακείο Μυτιλήνης.
«Έκπληκτοι ανακαλύψαμε ότι το Κολυμβητήριο της Μυτιλήνης και άλλοι γνωστοί αθλητικοί χώροι του νησιού δεν ανήκουν στο Δήμο Λέσβου, αλλά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΠΟΤΕ
Το 2001, με νόμο, η ελληνική πολιτεία μετέφερε τους αθλητικούς χώρους που ανήκαν στη Γενική Γραμματεία, στους Δήμους και στα Νομικά Πρόσωπα που είχαν την εποπτεία τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί τότε 18 Μαΐου του 2001, η Δημοτική Αρχή ή το Δ.Σ του Νομικού Προσώπου όφειλε να λάβει μία απόφαση αποδοχής των χώρων αυτών, ώστε να γίνει και η τακτοποίηση της κυριότητάς τους. Δυστυχώς, τέτοια απόφαση από τον τότε Δήμο Μυτιλήνης και το Νομικό Πρόσωπο των Χώρων Άθλησης δεν ελήφθη ποτέ, επομένως οι αθλητικοί χώροι έμειναν στην κυριότητα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όταν ενημερωθήκαμε σχετικά, σπεύσαμε να τακτοποιήσουμε την εκκρεμότητα, διαφορετικά το έργο δεν θα μπορέσει να γίνει».

ΩΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Σύμφωνα με τον Κώστα Αστυρακάκη, ήδη οι συνεργάτες του Νομικού Προσώπου φροντίζουν για τη μεταγραφή του Κολυμβητηρίου στην κυριότητα του Δήμου Λέσβου, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις γιορτές.
«Αφού πάρουμε στα χέρια μας και επίσημα τους τίτλους ιδιοκτησίας του αθλητικού αυτού χώρου, θα προχωρήσουμε στα τεύχη δημοπράτησης. Ήδη, σήμερα μηχανικός του Δήμου πραγματοποιεί καταγραφή του χώρου, ώστε μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή στο Υποθηκοφυλακείο, άμεσα να γίνει η δημοπράτησή του».
Εντωμεταξύ, παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο το Κολυμβητήριο είναι κλειστό και δεν φιλοξενεί προπονήσεις ή αθλητικές εκδηλώσεις, εντούτοις το Νομικό Πρόσωπο και ο Κ. Αστυρακάκης φρόντισαν να προμηθευτούν πετρέλαιο, ώστε το μηχανοστάσιο να λειτουργεί κάποιες ώρες την ημέρα, για να μην σκουριάσουν τα μηχανήματα.
«Ενημερωθήκαμε από ειδικούς ότι σε περίπτωση που τα μηχανήματα και ο καυστήρας του Κολυμβητηρίου μείνουν για καιρό σε αδράνεια, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία τους. Έτσι, επιλέξαμε να αγοράσουμε πετρέλαιο και κάποιες ώρες την ημέρα να θέτουμε σε κίνηση τα μηχανήματα, ώστε να μην χρειαστεί στη συνέχεια να δοθούν χρήματα και για συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού».
Πάντως, δεν αποκλείεται, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες υποστύλωσης στο Κολυμβητήριο, να επανεξετασθεί η λειτουργία του, αφού σύμφωνα με τον Καθηγητή του ΕΜΠ Κ. Σπυράκο, το έργο μπορεί να πραγματοποιείται ανεξάρτητα από τη λειτουργία του αθλητικού χώρου.

Μοιράσου το άρθρο!