Πολιτική

17/10/2011 - 13:36

Στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι συμμετείχαν οι Πρόσκοποι της Λέσβου

[slideshow]

Σε ένα μοναδικό παιχνίδι με Προσκόπους από όλον τον κόσμο συμμετείχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Πρόσκοποι της Λέσβου.

Ο λόγος για το Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι στο Διαδίκτυο και στον αέρα (JOTI και JOTA) που είναι μια παγκόσμια συνάντηση Προσκόπων στο διαδίκτυο αλλά και μέσω ραδιοερασιτεχνικών πομπών όπου αυτό γίνεται κατορθωτό. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που επιτρέπει στον κάθε Πρόσκοπο να ανανεώσει ή να χτίσει καινούργιες φιλίες με Προσκόπους σε άλλες χώρες και να ανακαλύψει περισσότερα για την ζωή άλλων συνομιλήκων με τα ίδια ενδιαφέροντα. Συχνά, αυτές οι επαφές διαρκούν για χρόνια και χτίζουν τη βάση για μελλοντικά ταξίδια και δράσεις.

Το Σαββατοκύριακο Ανιχνευτές της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου συναντήθηκαν στο Πλωμάρι και συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι στο Διαδίκτυο. Παράλληλα γνώρισαν ομορφιές του Πλωμαρίου και το βράδυ του Σαββάτου επισκέφθηκαν και έκαναν παρέα στους ηλικιωμένους τροφίμους του «Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας». Οι Ανιχνευτές διανυκτέρευσαν στο πολιτιστικό πολύκεντρο της κωμόπολης.

Λυκόπουλα και Πρόσκοποι της Μυτιλήνης επικοινώνησαν με Προσκόπους από την άλλη Ελλάδα και όχι μόνο χρησιμοποιώντας ραδιοερασιτεχνικούς πομπούς.  Στην Εστία στα Τσαμάκια στήθηκε από τον κ. Φώτη Παπαδέλλη ένα σύγχρονο ραδιοερασιτεχνικό κέντρο που έδωσε σε όλους τη δυνατότητα της επικοινωνίας.

[gallery orderby="post_date"]

Μοιράσου το άρθρο!