Πολιτική

10/10/2018 - 12:16

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Κυριάκου Παπαδόπουλου

yle="text-align: justify;">ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ  ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ.,  ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
συντάσσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
Αποτίνοντας  φόρο τιμής στον εκλιπόντα Υποπλοίαρχο Λ.Σ., Παπαδόπουλο Κυριάκο,  ενός ανθρώπου ταυτισμένου με την αφοσίωση στο καθήκον, ενός άξιου, ανιδιοτελή, ακούραστου, πρωτοπόρου με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητού από τους συμπολίτες του,
v. Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης  ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να παραστεί κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του
2. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του εκλιπόντος
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του
4. Να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
……………………………………………………………………………………….

 

Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός

«Η Λέσβος από σήμερα είναι φτωχότερη. Ο Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένας άνθρωπος που έσωσε χιλιάδες ζωές, μας άφησε ξαφνικά για το τελευταίο του ταξίδι. Οι πανανθρώπινες αξίες με τις οποίες πορεύτηκε, η δύναμη ψυχής και το παράδειγμά του που συγκλόνισε και ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα, θα είναι η παντοτινή κληρονομιά του. Στην οικογένεια και τους οικείους του Κυριάκου Παπαδόπουλου, εκφράζω τα πιο ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

 

 

Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπήρξε το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει στην υπεράσπιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, όταν ολόγυρα μας αυτή απαξιώνεται από τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία

 

 

Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο και ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Στην οικογένεια του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους στο Αιγαίο εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια

 

 

Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

«Ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος  Παπαδόπουλος, με περισσότερες από 5000 διασώσεις ανθρώπων  από τη θάλασσα, είναι από εκείνα τα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής που έδειξαν στην Ευρώπη πώς εννοεί η Ελλάδα τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας και της ειρήνης. Το Λιμενικό Σώμα είναι υπερήφανο για το άξιο στέλεχός του.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι από τα στελέχη που έδειξαν  και ανέδειξαν την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την εικόνα της Ελλάδας που μέσα από την οικονομική και  κοινωνική κρίση, έμεινε πιστή στις ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού της οι οποίες πρέπει να είναι και αξίες της Ευρώπης.
Στην οικογένεια  του εμβληματικού για το Αιγαίο υποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

 

 

Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης

«Μεγάλη θλίψη προκαλεί σε όλους μας η ξαφνική απώλεια του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός εκ των πρωταγωνιστών στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, που σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη, έδωσε ηρωικό αγώνα σώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015-2016.

Αφοσιωμένος σε όλη του τη ζωή στο καθήκον να υπηρετεί ακούραστα στα σύνορα, αγνός ανθρωπιστής, με αδιαμφισβήτητο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, βρισκόταν εδώ και χρόνια πίσω από κάθε Δελτίο Τύπου για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήριά στην οικογένεια και στους οικείους του».

 

ΣΥΡΙΖΑ

Ο αιφνίδιος θάνατος του υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, μας γεμίζει με θλίψη.Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο “ήρωας του Αιγαίου”. Ήταν ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη της διάσωσης χιλιάδων προσφύγων, ως κυβερνήτης σκάφους του Λιμενικού Σώματος, κατά την περίοδο από το 2015 ως το 2016. Πιστός στις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ο αξιωματικός του Λιμενικού υπηρέτησε το καθήκον του στις θάλασσες της χώρας με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

 

Βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης

Είμαι συντετριμμένος για τον χαμό του Κυριάκου, του συντοπίτη και φίλου μιας ολάκερης ζωής, ενός γλυκύτατου ανθρώπου, άξιου ενστόλου και πραγματικού πατριώτη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο Λιμενικό Σώμα.

 

 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά τον αδόκητο θάνατο του Ανθυποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:
Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.
Να παραστεί ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

 

 

Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου

Με ιδιαίτερη θλίψη  πληροφορηθήκαμε τη ξαφνική απώλεια του Υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός σπουδαίου ανθρώπου και ήρωα που έσωσε, τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που περνούσαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Πιστός στο καθήκον του, εξαίρετος οικογενειάρχης , αδαμάντινος χαρακτήρας και υπόδειγμα ένστολου υπηρέτη της πατρίδας.
Στην οικογένειά του και τους οικείους του, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια και ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του.

 

Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε τα ξημερώματα της 10ης Οκτωβρίου και ώρα 02:00 για τον πρόωρο, αιφνίδιο και άδικο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου και κυβερνήτη πληρώματος Ν/Γ 511 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, Υποπλοιάρχου Λ.Σ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κυριάκου.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπησε θλίψη στην οικογένεια των Λιμενικών στη Νήσο Λέσβο και  γενικότερα στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να αποχαιρετήσουμε έναν ιδιαίτερα γενναίο συνάδελφο, έναν ικανό αξιωματικό, έναν αξιόλογο άνθρωπο. Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ Παπαδόπουλος Κυριάκος αντιμετώπισε  με γενναιότητα κα αυτοθυσία τις προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης προσφέροντας τα μέγιστα με συνέπεια και ευπρέπεια στο Λιμενικό Σώμα .
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπτήρια στους οικείους του.
                                                                                                     Ο Κεντρικός Λιμενάρχης

                                                                                  Αντιπλοίαρχος Λ.Σ ΦΛΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος

 

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας

Ο αδόκητος θάνατος του Υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου μάς γεμίζει θλίψη και οδύνη για την απώλεια ενός αυθεντικού ήρωα του ελληνικού Λαού που κατέδειξε με αυτοθυσία ποιο είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο της έννοιας ανθρωπισμός.
Το παράδειγμα, το πνεύμα και η πλούσια παρακαταθήκη του Κυριάκου Παπαδόπουλου θα μάς συντροφεύουν για πάντα και θα μάς δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το φωτεινό έργο του, ακολουθώντας το δρόμο που μάς έδειξε. 
Η ευγνωμοσύνη όλων μας για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τη μαχητική και ανιδιοτελή προσφορά του είναι απέραντη.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αποτελεί ένα σύμβολο που εκτός από ψυχές στη θάλασσα, διέσωσε τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την αξιοπρέπεια της Ευρώπης.
Τις δύσκολες αυτές ώρες, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στεκόμαστε δίπλα στους οικείους του.

 

 

ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου, υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, που τόσο νωρίς έφυγε από τη ζωή.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αναπάντεχο χαμό του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και πατέρα δύο παιδιών, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός ανθρώπου που ενσάρκωνε τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της χωρίς όρια και όρους προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και της θυσίας, όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τους Έλληνες.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν και θα είναι για πάντα ο Ήρωας του Αιγαίου. Ο κυβερνήτης που σηματοδότησε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για να μη χαθεί ούτε μια ζωή μέσα στην θάλασσα.Ήταν ταγμένος να υπηρετεί στα θαλάσσια σύνορα, υπηρετώντας το καθήκον με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση.

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά μπροστά στο μεγαλείο αυτού του Ήρωα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου Λήμνου Αγίου Ευστρατίου

Προσπαθώντας να συνέλθουμε  από το σοκ ,ψάχνουμε ταυτόχρονα και λέξεις για να εκφράσουμε την οδύνη για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου, φίλου, αδελφού  ΚΥΡΙΑΚΟΥ που αποτελεί την τέταρτη απώλεια συναδέλφου της ίδιας ηλικίας σε διάστημα ενάμιση χρόνου.
         Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής για το Λιμενικό Σώμα και την χώρα εν μέσω προσφυγικής κρίσης, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει πέρα από σωστός επαγγελματίας, να είσαι Άνθρωπος που δίνει τα πάντα για να προσφέρει στον άγνωστο  συνάνθρωπο του και ανέδειξε μέσω του δικού του μεγαλείου, το μεγαλείο των γυναικών και ανδρών του Σώματος και το μεγαλείο της Ελληνικής Ναυτοσύνης.
       Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ενώ   όλο αυτό το έργο,  είδε το φως της δημοσιότητες το 2015,   εκείνος μακριά από τα φώτα αυτά είχε ήδη μια αθόρυβη τεράστια προσφορά δεκαπέντε χρόνια  από το καλοκαίρι του 2000, ενώ και ως μέλος της Ένωσης μας και αντιπρόσωπος, προσπαθούσε διαρκώς να προσφέρει σε όλους εμάς τους συναδέλφους του.
      Η θλίψη ,ο πόνος και η οδύνη μας είναι βαθιά , κυρίως γιατί χάσαμε ένα δικό μας άνθρωπο αλλά και γιατί είχε τόσα πολλά ακόμα  να προσφέρει στην οικογένεια του και στην κοινωνία.
      Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας  εαυτό,  προσπαθώντας όσο γίνεται να συνεχίσουμε το έργο του, που για μας αποτελεί οδηγό και παρακαταθήκη.
      Εκφράζουμε τα θερμά μας  συλλυπητήρια στην οικογένεια του και υποσχόμαστε ότι  θα σταθούμε δίπλα της  στηρίζοντας την με κάθε τρόπο.
      Καλό ταξίδι  ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ.

Μοιράσου το άρθρο!