Πολιτική

13/12/2022 - 19:19

«Συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού σε όλες τις καθημερινές μάχες και στις εκλογές»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γλέντι των ΚΟΒ Παρακοίλων και Καλλονής, το Σάββατο 10 Δεκέμβρη στα «Μαλαθρα».

Οι κομματικές οργανώσεις ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εύχονται καλές γιορτές και καλούς αγώνες. 

Ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ που είναι σε εξέλιξη, με την ανοικτή επιστολή προς το λαό της Λέσβου και το Κάλεσμα της Κ.Ε, θέλουμε να αποτελέσει εφαλτήριο, για μεγαλύτερη διείσδυση των θέσεων και της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ. Δεν κρατάμε μούτρα για τις προηγούμενες πολιτικές επιλογές που έκανε κάποιος, άλλωστε ερμηνεύεται αυτό κι εξηγείται, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες.

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτικά τους παιχνίδια, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τη στάση μαχητικής αντιπολίτευσης σε όλες τις αντιλαϊκές αστικές κυβερνήσεις όπως κι αν αυτοχαρακτηρίζονται. Εξάλλου, πλέον έχει συγκεντρωθεί πλούσια πείρα στο λαό που αποδεικνύει ότι στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει «δίκαιη», «προοδευτική», «δημοκρατική» διαχείριση.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει. Γιατί καμία πρόταση αστικής διαχείρισης δεν μπορεί να άρει τις νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας και να θεραπεύσει τις κρίσεις του «μεγάλου ασθενούς», να δώσει «διέξοδο» στα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλισμού. Οτιδήποτε λειτουργεί σαν «φάρμακο» σε μια φάση, αποδεικνύεται «δηλητήριο» για την επόμενη.

Είναι μύθος η «δίκαιη πράσινη μετάβαση» και το «δίκαιο Ταμείο Ανάκαμψης». Είναι μύθος ότι η «κρατική ΔΕΗ», στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας, μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο.

Η στρατηγική σύγκλιση όλων τους, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, φάνηκε άλλωστε ξανά, καθώς μέσα στις τελευταίες εβδομάδες απέρριψαν και οι τρεις τους (φανταστείτε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι αντιπολίτευση και το καταψήφισαν μαζί με τη ΝΔ του Μητσοτάκη), 5 τροπολογίες του ΚΚΕ.

Ακούστε που είπαν όχι και μετά θα γυρεύουν και ψήφο!

- Στην παύση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας.

- Στο να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και ο Ειδικός Φόρος σε καύσιμα και Ενέργεια.

- Στην επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους.

- Στην επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

- Στη ρύθμιση των χρεών ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

 

Στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, Γενάρη ή Μάη, όποια περσόνα και αν επιλέξουν για υποψήφιο, το να ξαναστείλει ο νομός μας κόκκινο βουλευτή μέσα στο «σπίτι» τους, για να αποκαλύπτει τη δράση τους, για να κατεβάζει τροπολογίες ανακούφισης, για να οργώνει τις πόλεις και τα χωριά, για να τους τρομάζει, είναι το  ζητούμενο και θα τα καταφέρουμε. Φωνή των εφοπλιστών έχουν και θα ξαναέχουν!

Το ζητούμενο για κάθε λαϊκό άνθρωπο, ακόμα κι αν διαφωνεί σε πολλά με το ΚΚΕ, είναι αν θα έχει τη δική του φωνή μέσα στη βουλή. Αντίστοιχα, τέτοια ψηφοδέλτια, κάθε τίμιου αγωνιστή, θέλουμε να συγκροτήσουμε σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε κοινότητα και θα το κάνουμε!

Για όλα αυτά, που θα γίνουν από εμάς για εμάς, από το λαό για το λαό, χρειάζεται ένα ΚΚΕ δυνατό και ανεξάρτητο οικονομικά! Γιατί το ΚΚΕ δεν θα τους κάνει την χάρη να το βάλουν στο χέρι. Γι΄ αυτό σας καλούμε να το ενισχύσετε οικονομικά!

Να διασκεδάσετε με ψηλά το κεφάλι, να γλεντάμε και να ανταμώνουμε στους επόμενους αγώνες! Καλή διασκέδαση σε όλες και σε όλους!».

Μοιράσου το άρθρο!