Πολιτική

30/03/2020 - 11:56

Συναγερμός στο Δήμο Δυτικής Λέσβου μετά τα δύο κρούσματα κορονοϊού - Απολυμάνσεις σε ΚΥ Καλλονής και Πολιχνίτου

ΔΕΗ

Aπό τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ανακοινώνεται ότι τα δύο τελευταία δείγματα των ασθενών που εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ, είναι θετικά. Λόγω του ότι η μία εκ των δύο ασθενών εργάζεται ως νοσηλεύτρια στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου, αυτά απολυμάνθηκαν από χθες, ενώ ξεκίνησε ήδη η προβλεπόμενη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της ασθενούς. 

Βάσει των κεντρικών οδηγιών από τη ΔΥΠΕ τα προαναφερθέντα Κέντρα Υγείας θα παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα με το ιατρικό προσωπικό αυτών να τίθεται σε καραντίνα. 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Λέσβου ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί άμεσα υπαίθριος σταθμός του ΕΚΑΒ και ιατρείο επειγόντων περιστατικών στο κτήριο της «πρώην Εμπορικής» στο κέντρο της Καλλονής. 

Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όμως δεν αλλάζει κάτι ως προς τον τρόπο που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως μένοντας στο σπίτι μας. 

Παράλληλα τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός προβαίνοντας στις προγραμματισμένες απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, ενώ προληπτικά απολυμαίνεται από το πρωί και ο χώρος πέριξ του Κέντρου Υγείας Καλλονής. Ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Λέσβου. 

Μοιράσου το άρθρο!