Υγεία

30/03/2020 - 09:35

Ραγδαίες εξελίξεις στο νησί μας. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν - θετικό το δείγμα της νοσηλεύτριας

Οι άσχημες εξελίξεις συνεχίζονται σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό στο νησί μας μιας και νέα 2 κρούσματα είναι γεγονός, με το σύνολο να φτάνει τα 6!

Πριν από λίγο - όπως αναφέρει το Kalloninews.gr - τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (08:00) βγήκαν τα αποτελέσματα της νοσηλεύτριας του Κ.Υ. Καλλονής και Πολιχνίτου με καταγωγή απο το χωριό της κεντρικής Λέσβου, το οποίο είναι θετικό! Θετικό επίσης είναι το δείγμα και της κόρης της νοσηλεύτριας, η οποία είχε έρθει σε επαφή τόσο με την μητέρα της όσο και με την εκλιπούσα γιαγιά της!

Η κόρη της άτυχης 76χρονης που κατέληξε χθες(29.03), είναι το 5ο κρούσμα και τώρα τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, δεδομένου οτι θετική βρέθηκε και η κόρη της, το 6ο κατά σειρά!

Η νοσηλεύτρια της κεντρικής Λέσβου, ήταν ασυμπτωματική στον covid-19 και μάλιστα το πολύ ανησυχητικό είναι οτι έρχονταν σε επαφή με πολύ κόσμο, ασθενείς, γιατρούς και πολίτες.

Άρα καταλαβαίνουμε ότι τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, μπορεί να αυξηθούν κατακόρυφα!

Υπενθυμίζουμε ότι η επίσημη έκθεση του ΕΟΔΥ (που έχει καταγραφές κρουσμάτων έως Κυριακή 29 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι) δίνει 8 κρούσματα στη Λέσβο. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή το  5ο και 6ο κρούσμα που αναφέρονται παραπάνω. .

 

 

up date 1

Λίγο μετά την κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το Κέντρο Υγείας Καλλονής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Λέσβου και ιατρός του Κ.Υ. Καλλονής, Στρατής Γελαγώτης, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Το Κέντρο Υγείας Καλλονής (αλλά και του Πολιχνίτου) παραμένουν κλειστά σήμερα λόγω απολύμανσης. Σήμερα έγινε συνάντηση της Διοίκησης του Κ.Υ. και της Επιτροπής Λοιμώξεων στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας σε σχέση με τις εξελίξεις της πανδημίας στην περιοχή μας. Έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Αλεβίζο και εν αναμονή της εξέτασης του δείγματος συμπολίτη μας σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνιστούμε ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων,ομόνοια και αποφυγή στοχοποίησης των πιθανών ασθενών. Θα ξεπεράσουμε κι αυτή την περιπέτεια όλοι μαζί και να έχετε θετική σκέψη. Σας υπενθυμίζω την ανατροπή στην περίπτωση ασθενούς πάλι από χωριό του Δήμου μας. Να είστε καλά και να προσέχετε..."

 

up date 2

Aπό τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ανακοινώνεται ότι τα δύο τελευταία δείγματα των ασθενών που εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ, είναι θετικά. Λόγω του ότι η μία εκ των δύο ασθενών εργάζεται ως νοσηλεύτρια στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου, αυτά απολυμάνθηκαν από χθες, ενώ ξεκίνησε ήδη η προβλεπόμενη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της ασθενούς. 

Βάσει των κεντρικών οδηγιών από τη ΔΥΠΕ τα προαναφερθέντα Κέντρα Υγείας θα παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα με το ιατρικό προσωπικό αυτών να τίθεται σε καραντίνα. 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Λέσβου ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί άμεσα υπαίθριος σταθμός του ΕΚΑΒ και ιατρείο επειγόντων περιστατικών στο κτήριο της «πρώην Εμπορικής» στο κέντρο της Καλλονής. 

Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όμως δεν αλλάζει κάτι ως προς τον τρόπο που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως μένοντας στο σπίτι μας. 

Παράλληλα τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός προβαίνοντας στις προγραμματισμένες απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, ενώ προληπτικά απολυμαίνεται από το πρωί και ο χώρος πέριξ του Κέντρου Υγείας Καλλονής. Ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!