Πολιτική

23/03/2011 - 15:53

Σύσκεψη Γυναικείων Συνεταιρισμών με την Αντιδήμαρχο Ταξιαρχούλα Πνακά

Χθες, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων και απλών μελών των Γυναικείων Συνεταιρισμών του νησιού μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του τέως Δήμου Καλλονής, ύστερα από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Λέσβου αρμόδιας για θέματα Τουρισμού, Λεσβιακής Διασποράς, Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Ισότητας των δύο φύλων Ταξιαρχούλας Πνακά, σε υλοποίηση προγραμματικής θέσης της νέας Δημοτικής Αρχής Λέσβου, με συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Καλλονής Ευάγγελου Γιαβάση.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν γυναίκες από τον Αγροβιοτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Άγρας «ΛΕΥΚΑ», τον Αγρομεταποιητικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγιάσου, τους Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς Γυναικών Μήθυμνας, Παρακοίλων, Μεσοτόπου, Ανεμώτιας «ΚΑΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ» και Φίλιας. Οι γυναίκες των Συνεταιρισμών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων λόγω της οικονομικής κρίσης και των χρεών του LESVOS SHOP της τέως Νομαρχίας Λέσβου  προς τους συνεταιρισμούς τους.

Η Αντιδήμαρχος κα Πνακά, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσου, τόνισε ότι ο Δήμαρχος εδώ και πολλά χρόνια είχε, από την επίσημη θέση της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λέσβου, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι Συνεταιρισμοί γυναικών είναι να λειτουργήσουν συντονισμένα, προειδοποιώντας τις για την κάκιστη διαχείριση των δύο καταστημάτων LESVOS SHOP στη Μυτιλήνη και στην Αθήνα όμως, οι ενδιαφερόμενοι συνεταιρισμοί δεν τον άκουγαν, ακολουθώντας λάθος δρόμο. Επίσης, η κα Πνακά ενημέρωσε τις γυναίκες για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τους ενεχείρισε την εγκύκλιο του προγράμματος, ενώ τους υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Λέσβου θα προσπαθήσει, με παρέμβαση προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου , ώστε να δοθούν τα οφειλόμενα ποσά από το LESVOS SHOP.

Τέλος, οι γυναίκες των Συνεταιρισμών συμφώνησαν να λειτουργήσουν σε συνεργασία μεταξύ τους και δέχθηκαν να συναντιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να δρομολογούν τις ενέργειές τους και να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Η επόμενη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα.

Μοιράσου το άρθρο!