Πολιτική

31/01/2011 - 09:09

Τα χρέη δεν επιτρέπουν τη κατάρτιση προγγράμματος έργων (ΠΔΕ) για το 2011.

31/01/2011 ώρα 09:10

Τη πίτα  έκοψε ο σύλλογος Εργοληπτών δημόσιων έργων (χθες 29-1) στο κέντρο ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ. Στον ίδιο χώρο έκοψε και την πίτα η Β! Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Προβέντζας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγόπουλος κόβοντας τη πίτα έκανε σύντομη αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν το κλάδο και ευχήθηκε τους συναδέλφους του να έχουν "μια καλή χρονιά , με υγεία , δύναμη και υπομονή που θα τη χρειαστούν ιδιαίτερα" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης , σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού έδωσε τις καθιερωμένες ευχές αναφέρθηκε και στη πολιτική , που θα ακολουθήσει η νέα περιφερειακή αρχή , τη νέα χρονιά. Μια πολιτική που υπαγορεύεται από τις δεσμεύσεις και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της προηγούμενης νομαρχιακής αρχής. Το χρέος που υπάρχει μόνο από  το ΠΔΕ, με λογαριασμούς που έχουν ήδη κατατεθεί,  προσεγγίζει τα 4 εκατ. Ευρώ , ενώ και άλλοι λογαριασμοί αναμένεται να υποβληθούν από τους δικαιούχους εργολήπτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο  να καθιστα΄αδύνατη τη κατάθεση ενός Προγράμματος έργων για το Ν. Λέσβου, αλλά δημιουργεί και εμπόδια στην εκτέλεση έργων που είναι ήδη σε εξέλιξη.

"Η χρονιά θα είναι δύσκολη για το κλάδο " δήλωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης "αφού πραγματοποιήσατε έργα χωρίς τη δέσμευση των αντίστοιχων πιστώσεων, οι οποίες (πιστώσεις)  κατευθύνθηκαν σε άλλους προορισμούς. Λόγω των εκλογών , η απερχόμενη νομαρχιακή αρχή,  είχε άλλες προταιρεότητες. Για να γίνει δυνατή  η εξόφληση των υποχρεώσεων  θα πρέπει να μην εκτελεστούν  άλλα έργα και να ανασταλούν η  να περιοριστούν οι άλλες δαπάνες  , που γίνονται μέσα από τους ΚΑΠ, για ολόκληρο το έτος" και συνεχίζοντας είπε "το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα εφαρμόσουμε  μια νοικοκυρεμένη διαχείριση για να μπορέσετε να πάρετε τα χρήματα σας το συντομότερο δυνατόν.

Να σας υποσχεθούμε ότι δεν θα κάνουμε άσκοπες και αχρείαστες ρουσφετολογικές προσλήψεις, ότι δεν θα κάνουμε άσκοπες δαπάνες τύπου skorpions , που στοίχισαν 700.000 Ευρώ περίπου."

 

Τη κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι και χορός, αφού το κατάστημα διέθετε ζωντανή μουσική. Στη πίτα της Β! Παθολογικής Κλινικής ο Δ/ντής της Κλινικής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου , Χρήστος Κορδώνης αναφέρθηκε στη  προσφορά του προσωπικού της κλινικής στον αγώνα για τη βελτίωση της υγείας του αρρώστων.

 

πηγη:  nomles.blogspot.com

 

Μοιράσου το άρθρο!