Πολιτική

27/05/2014 - 14:45

Τα συγχαρίκια από τους Π. Βογιατζή και Ν. Σηφουνάκη

>Από το Νίκο Σηφουνάκη:

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, απέστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στους νεοεκλεγέντες χθες άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΗΝΟ, Δήμαρχο Λέσβου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Δήμαρχο Λήμνου και ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΛΗ Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, όπου τους εύχεται επιτυχή και δημιουργική θητεία για το συμφέρον του τόπου και των δημοτών.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές κ. Σηφουνάκης, έκφρασε την ανησυχία του για την άνοδο των δυνάμεων των λεγόμενων «ευρωσκεπτικιστών» και των ακραίων εθνικιστών στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Τα δεινά που σώρευσαν στην Ευρώπη τα μορφώματα του φασισμού δεν επιτρέπουν καμία ολιγωρία στους έχοντες την ευθύνη των δημοκρατικών θεσμών αλλά και στον κάθε πολίτη.

Ακόμη χαιρέτισε την παρουσία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε με την «Ελιά» που, σε πείσμα όλων των προβλέψεων, διέψευσε τις Κασσάνδρες. Επεσήμανε, δε, ότι το ποσοστό της «Ελιάς» στο Νομό Λέσβου (9,27%) υπερτερεί πάνω από μία μονάδα του εθνικού μέσου όρου. «Ο κόσμος στα νησιά, παρά την άθλια προπαγάνδα των τελευταίων ετών και την έξαρση του λαϊκισμού, έχει το δικό του αλάνθαστο κριτήριο», τόνισε τέλος ο κ. Σηφουνάκης και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «αφετηρία  ανάκαμψης και μεταστροφής».

Ας μη λησμονούμε πως στις προηγούμενες ευρωεκλογές (2009), το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση, ήταν μόλις 4,75%. «Τα πάντα ρεί που λέγαν και οι αρχαίοι Έλληνες!» καταλήγει ο κ. Σηφουνάκης.

 

Από τον Παύλο Βογιατζή:

«Τα συγχαρητήριά μου στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου  κα. Χριστιάνα Καλογήρου, το Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπυρίδωνα Γαληνό, το Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, και τη Δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου, κα. Μαρία Κακαλή, για την εκλογή τους.

Εύχομαι η θητεία τους να είναι γόνιμη και παραγωγική και οι προσπάθειές τους για τα νησιά μας να είναι ουσιαστικές και να φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Προσωπικά, θα συνεργαστώ μαζί τους και θα συνδράμω με όλα τα μέσα που διαθέτω τις προσπάθειές τους για το καλό του τόπου μας», δήλωσε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.

Μοιράσου το άρθρο!