Πολιτική

10/05/2021 - 21:00

Τίμησαν όσους αγωνίστηκαν ενάντια στον ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ και της ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ τίμησε χτες, 9 Μάη 2021, όλους όσοι αγωνίστηκαν βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Αξονα» Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους, με μια σεμνή τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών από τους ναζί κατακτητές στα Τσαμάκια, στο χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του κινήματος στο νησί.

3

 

Σε ένα σύντομο χαιρετισμό τονίστηκε ότι η 9η Μάη, η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, η μέρα που εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη, παρά τις επίμονες προσπάθειες των αστικών επιτελείων στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο, θα συμβολίζει για πάντα ότι η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος Στρατός ήταν που έδωσαν το συντριπτικό χτύπημα στον ναζισμό - φασισμό και ύψωσαν την Κόκκινη Σημαία στην ίδια την καρδιά και την έδρα του.

2

Εκ μέρους της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ενώ εκ μέρους της ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ, ο Δημήτρης Ευσταθίου. Επίσης παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης, Νίκη Τσιριγώτη και Παναγιώτης Βαλάκος.

Μοιράσου το άρθρο!