Πολιτική

22/11/2013 - 11:52

Το τοιχίο της Σκάλας Ερεσού περιμένει 3 χρόνια κύριε Δήμαρχε!

Από
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Κ. ΕΡΕΣΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ. ΛΕΣΒΟΥ:
Πότε θα γίνει οριστική αποκατάσταση του τοιχίου στην Σκάλα Ερεσού;


Σε 5 ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από την αρχική ζημιά που προκλήθηκε στο τοιχίο της παραλιακής οδού στο Γιαλό (Σκάλα) Ερεσού. Μετά και το δεύτερο πλήγμα (Ιανουάριος 2012) από την κακοκαιρία, η περιοχή χαρακτηρίστηκε κι επίσημα ως θεομηνιόπληκτη, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου.
Ακόμα, όμως, δεν έχει κάνει κάτι ο Δ. Λέσβου για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις και τα χρονοδιαγράμματα που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γ. Βατός.
Το μόνο που έχει γίνει, είναι η προσωρινή αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου την άνοιξη του 2012 και του 2013.
Το αποτελέσματα της μη αποκατάστασης είναι ολέθρια: Με την πρώτη νοτιά επανερχόμαστε όχι μόνο εκεί βρισκόμασταν, αλλά σε χειρότερο σημείο και ο κίνδυνος για τα κτίρια της πρώτης γραμμής διαρκώς μεγαλώνει, ενώ ήδη δύο επιχειρήσεις στο επίμαχο σημείο έχουν κλείσει.
Έχει γίνει σχεδόν έθιμο την άνοιξη κάθε χρόνου ο κ. Γ. Βατός να υπόσχεται οριστική λύση του προβλήματος για το φθινόπωρο και το φθινόπωρο να τη μεταθέτει για την άνοιξη.
Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους (εφ. ΕΜΠΡΟΣ, 6/4/2013), ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κ. Φραγκόπουλος αποκάλυψε ότι η μόνη μελέτη που υπάρχει για την αποκατάσταση του τοιχίου είναι εκείνη της Ακτομηχανικής του καθηγητή κ. Θ. Καραμπά, σε αντίθεση με τα όσα έως τότε ισχυριζόταν ο κ. Γ. Βατός, δηλαδή ότι έχει στα χέρια του όλες τις απαιτούμενες για την εκτέλεση του έργου μελέτες. Επισημαίνουμε ότι τη συγκεκριμένη μελέτη Ακτομηχανικής είχε υποδείξει στον κ. Γ. Βατό το Τ.Σ. της Δ.Κ. Ερεσού.


Επειδή επισήμως ΠΟΤΕ δεν έχουμε λάβει ουσιαστική απάντηση στα σχετικά με το ζήτημα ερωτήματα, αλλά και για να ενημερωθούν άμεσα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο οι Δημότες της Ερεσού, υποχρεωνόμαστε να καταφύγουμε στο Τύπο και να ζητήσουμε να απαντήσει ο κ. Γ. Βατός δημόσια και με αποδείξεις (όχι μόνο λόγια) στα εξής ερωτήματα:


(α) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η λύση του προβλήματος;
(β) Πότε θα γίνει η αποκατάσταση του τοιχίου;


Για το Τ.Σ. της Δ.Κ. Ερεσού
Η Πρόεδρος
Παναγιώτα Τελωνιάτη

Μοιράσου το άρθρο!